Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Не е важно кой пилот е по-виновен

Биното: Не е важно кой пилот е по-виновен

1351
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Шефът на Ферари Матия Биното заяви днес на пистата Яс Марина, че в Маранело са дискутирали внимателно заедно с пилотите всичко, случило се в Бразилия преди две седмици. Той не би искал да споделя конкретните отговори, които са дали те, но е важно подобни инциденти да не се повтарят.

„Тук не е мястото, където да обсъждаме нещата. Ние го направихме вътрешно“, обясни Биното, който отново бе атакуван с много въпроси и днес за начина, по който управлява и ще управлява пилотите си. „Ние имаме двама отлични състезатели, които се борят за победите, и това което се случи, бе просто злощастно събитие.“

Швейцарецът отказа да коментира дали вината на единия не е по-голяма от тази на другия му пилот и заяви още:

„Дали единият е по-виновен от другия? Не мисля, че това е важно“, каза Биното. „Може би този път е Себ, следващия ще е Шарл, това не е толкова важно. Те са двама пилоти, които се борят и могат да направят грешка. Важното е обаче подобни инциденти да не се случват отново. “

Шефът на Ферари коментира още, че така и не са 100% сигурни къде изчезна предимството на Скудерията от зимните тестове до първата Гран при. Като върхов момент в представянето на тима този сезон отбеляза състезанието на Монца.

Биното заяви още, че Люис Хамилтън е фантастичен пилот и той е наясно, че ще е възможно да бъде ангажиран за 2021 г. Но босът отбеляза още, че е рано за такива разговори. А и Ферари има двама отлични пилоти, от които са доволни в Скудерията.