Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното обясни причината за по-ниската скорост на Ферари

Биното обясни причината за по-ниската скорост на Ферари

4798
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното обясни причината за по-ниската максимална скорост на колите на Скудерията в Гран при на Бразилия. Според него това се е дължало на по-различните аеродинамични настройки.

С тях Льоклер и Фетел почти достигнаха нивото на представяне на Ред Бул в завоите. На правите обаче обичайното им предимство бе доста по-малко спрямо съперниците.

Според някои това се дължи на техническите директиви на ФИА от последните седмици, в резултат на които от Ферари са загубили голяма част от предимството си в максималната мощност. А то се смяташе, че достига 50 конски сили.

„Със сигурност в Ред Бул бяха бързи в цялата обиколка, каза Биното. – Бяха бързи и на правите участъци. Трябва да анализираме това, но ако видите нашето представяне в квалификацията спрямо тяхното, ще видите, че почти бяхме на тяхното ниво на местата, където се изисква сцепление.

На правите пък те бяха много близо до нас, където се изисква мощност. Това показва, че ние вървим в различна посока по отношение на настройките, като залагаме на повече скорост в завоите.“

Според Биното състезателното темпо на Ферари в Бразилия всъщност е било добро. И Шарл Льоклер или Себастиан Фетел са можели да се преборят за 3-ото място в състезанието.

„Себастиан се движеше комфортно на 3-о място в състезанието, като беше по-бърз поне от едната кола на Мерцедес и едната на Ред Бул, каза Биното. – Шарл от 14-а стартова позиция можеше евентуално да бъде на подиума. Затова състезанието като скорост беше добро за нас.“