Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното очаква във Ферари да са по-силни в състезанията

Биното очаква във Ферари да са по-силни в състезанията

3219
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка; Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното смята, че новата кола на тима ще бъде по-силна в състезанията тази година, отколкото в една бърза обиколка в квалификациите.

В предсезонните тестове SF1000 не беше сред най-бързите в един тур. Според анализ на Auto Motor und Sport изоставането на болида спрямо Мерцедес е цели 0.6 сек на обиколка. Според Биното обаче автомобилът ще бъде по-конкурентен в дълга серия.

„Мисля, че трябва да работим още по баланса на колата и по настройките, за да оптимизираме цялостното представяне на пистата, каза Биното. – Трябва да се подобрим във всички основни неща – мощност, притискаща сила и челно съпротивление.

Спрямо другите обаче смятам, че имаме по-добро състезателно темпо, отколкото квалификационно. Това не означава, че сме най-добрите в това отношение, но сме по-конкурентни. Трябва да разберем защо това е така, да направим анализ и да оправим нещата.“

На подобно мнение е и Себастиан Фетел. Според него към момента новата кола на Ферари има по-голямо челно съпротивление. Но по думите му в тима работят здраво и се опитват да намалят съпротивлението и да направят колата по-ефективна. А по-голямата притискаща сила според Фетел ще даде предимство на Ферари в състезанията.