Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще може да се бори с Мерцедес в Австралия, твърди...

Ред Бул ще може да се бори с Мерцедес в Австралия, твърди Марко

3045
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Майкъл Потс

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко смята, че неговият тим ще може да се бори с Мерцедес за победата в първия кръг от новия сезон в Австралия. Надпреварата в Мелбърн е след по-малко от 2 седмици и според организаторите ще се състои по план, въпреки коронавируса COVID-19.

В предсезонните тестове на Каталуня в Ред Бул изглеждаха най-близо до скоростта на Мерцедес. Според Марко разликата е около 0.2 сек. в полза на Сребърните стрели, като тя идвала основно от иновативната кормилна уредба със система DAS.

Анализ на немския Auto Motor und Sport показва близки данни. Според него изоставането на Ред Бул е 0.3 сек на обиколка. В подреждането на изданието следва Ферари с пасив от 0.6 сек спрямо Мерцедес. Четвърти е Рейсинг Пойнт с изоставане от 0.8 сек. Следват Макларън и Рено на над 1 секунда.

„Колата ни прави това, което очаквахме, и на което се надявахме, заяви Марко. – Започваме сезона с много позитивно чувство. С една стъпка по-близо сме до целта ни да направим Макс Верстапен най-младия шампион във Формула 1.

Със сигурност сме по-добре подготвени спрямо предишните години. Мисля, че можем да се борим с Мерцедес за победата в Австралия. Смятам, че имаме и нужната надеждност. На дино тестовете направихме 5000 км изпитания. Но най-важното нещо е, че в Хонда направиха голяма стъпка по отношение на мощността.“