Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: План „B” беше максимално дълъг първи стинт

Биното: План „B” беше максимално дълъг първи стинт

2859
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Монца

Шефът на Ферари Матия Биното бе видимо щастлив тази вечер на Монца. Той направи както своя анализ на състезанието днес, така и на случилото се през целия уикенд.

„План В не бе използването на гуми хард, вместо медуим“, обясни той. „А удължаването максимално на първата серия от обиколки, защото имахме сериозни притеснения дали втория комплект ще издържи.“

Биното добави, че тук както и на Спа, във Ферари са използвали потенциала на колата си, но са пропуснали да направят това в първата част от сезона на писти, които са били удобни за тях, като Бахрейн, Канада.

„Да, разбира се, че ще работим по аеродинамиката за Сингапур и следващите писти, защото те имат различни характеристики, каза още босът. – Но това не е спирало от началото на сезона и ще продължим до края.“

Биното коментира и дали има промяна в отношенията между пилотите му след вчерашните събития в квалификацията. Той обясни, че няма причина за напрежение и просто планът първо Фетел да изтегли Льоклер, а след това Шарл – Себ, не се е осъществил. Но това няма как да се повтори и тримата са говорили тази сутрин и няма проблеми.