Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното посочи една от слабостите на Ферари

Биното посочи една от слабостите на Ферари

4229
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното посочи една от слабостите на тима. Според него екипът му не е достатъчно добър по отношение на политическите игри във Формула 1.

През миналата година Ферари имаше най-силният двигател в спорта. Имаше обаче подозрения от конкурентните отбори, че той не е напълно легален. ФИА направи няколко проверки на двигателя и не откри нищо.

Но в крайна сметка след оплакванията федерацията публикува няколко технически директиви с цел да се запълнят дупки в правилата. В резултат предимството на Ферари в мощността в края на сезона изглежда намаля.

„Смятам, че може би се видя една от нашите слабости през миналия сезон, каза Биното. – Не сме достатъчно добри в полемиката. Има хора, които са по-силни от нас в това отношение. Дори в използването на медиите, за да ни поставят под напрежение.

Трябва да разберем как да се справяме по-добре в това отношение. Защото политиката е част от общия баланс. Действията на другите целяха да ни поставят под повече напрежение. Трябваше да отговаряме на повече въпроси в интервютата.“

Според Биното департаментът по двигателите на Ферари трябва да бъде поздравен за постигнатото през последните няколко години. В началото на новата турбоера Скудерията изоставаше значително от Мерцедес по отношение на мощността. Но през 2018 и 2019 г. имаше най-добрият агрегат.

„Много съм доволен от постигнатото, каза Матия. – И знам, че то не е нещо, което се е случило за един сезон. Когато започнахме с новия формат на двигателите през 2014 г., бяхме много назад спрямо съперниците.“