Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Представянето ни в Остин не се дължи на промени по двигателя

Биното: Представянето ни в Остин не се дължи на промени по двигателя

2059
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че слабото представяне на Ферари в Гран при на САЩ не се дължи на промени по двигателя. В Остин Себастиан Фетел отпадна след повреда в окачването. А Шарл Льоклер завърши едва 4-и, като темпото му беше много ниско.

В квалификацията двамата също не бяха на нивото от предишните състезания и загубиха битката за полпозишъна. Веднага се появиха предположения, че загубата на скорост в колата на Скудерията се дължи на промени по задвижващата система, наложени от ФИА.

В събота сутринта преди 3-ата тренировка в Остин федерацията публикува документ в отговор на запитване от Ред Бул.

В него се казваше, че опитите за влияние върху начина на измерване на максималния разрешен горивен поток и неговото надвишаване се счита за нарушаване на правилата.

В тази връзка Биното отбеляза, че разликата между най-бързия в квалификацията Ботас и втория Фетел е била само 0.012 сек. В същото време Льоклер е бил с по-стара версия на двигателя след проблемите в 3-ата тренировка. А неговото изоставане спрямо Валтери бе 0.1 сек и то след грешка на последния завой.

„Ние бяхме много близо до полпозишъна, който вземахме в последните състезания, каза Биното. – Себ можеше да бъде на първа позиция. Той може би беше твърде предпазлив в един завой. Без проблемите си, Шарл потенциално също можеше да е на полпозишън.

Ако погледнем състезанието, със сигурност скоростта ни на правите не беше проблем. Имахме такъв със сцеплението на колата в първата серия от обиколки и на двамата ни пилоти. Коментарите, че това може да се дължи на промени по двигателя ни, са напълно погрешни.“

Фетел и Льоклер също заявиха, че проблемите им в състезанието са се дължали на недостиг на сцепление, на което в тима още нямат обяснение.