Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Ще има още писти до края на сезона, на които ще...

Биното: Ще има още писти до края на сезона, на които ще сме конкурентни

1751
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка: Спас Генев

Шефът на Ферари Матия Биното смята, че до края на сезона ще има още писти, на които колите на Скудерията ще бъдат достатъчно конкурентни, за да се борят за победата.

Тимът от Маранело спечели последните 2 кръга от шампионата. Това се случи на Спа и Монца благодарение на факта, че тези трасета пасваха на колата на Ферари. И също на отличното каране на Шарл Льоклер. И в двете надпревари обаче конкурентите от Мерцедес бяха много близо.

Очаква се отличната скорост на Сребърните стрели в бавните завои да им даде предимство в настоящата надпревара в Сингапур.

„Знаехме, че на тези 2 трасета ще сме конкурентноспособни“, каза Биното. „За нас е важно да не пропускаме други възможности, както се случи в първата половина от сезона. Това, че успяхме да реализираме нашия потенциал в тези 2 състезания ни прави много щастливи.

Мисля, че в следващите месеци ще има състезания, на които също ще сме конкурентни. Както бяхме в Германия, Канада и Бахрейн от първата половина на сезона. Но ще има и надпревари, в които слабостите на нашата кола няма да ни дадат възможността да се борим за победата. Но е трудно да предположим кои ще са те.“

Биното заяви още, че за тима е важно да продължи да развива колата, да я разбира по-добре, да се опитва да постига най-добрия баланс и да дава на пилотите най-добрите възможности.