Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното смята, че стандартните части са риск за F1

Биното смята, че стандартните части са риск за F1

2188
0
Матиа Биното
Матия Биното; снимка: Майкъл Потс

Шефът на Ферари Матия Биното смята, че въвеждането на повече стандартизирани елементи във Формула 1 е рисковано. И причината за това е, че не е ясно каква ще бъде тяхната надеждност. И ако тя не бъде на нужното ниво и има дефекти, то отборите може да имат сериозни проблеми.

Биното по принцип е против едновременно да има таван на бюджетите (от 175 млн. долара на сезон) и в същото време да се налага използването на повече стандартни компоненти. Според него е добре разходите да бъдат намалени. Но не и отборите да бъдат ограничавани относно това за какво точно ще похарчат тези 175 милиона.

Биното смята, че въвеждането на повече стандартизирани части може да доведе до проблеми, ако се окаже, че тяхната надеждност не е на нужното ниво.

Той даде за пример проблемите със стандартния съединител, които имаше във Формула 2 миналия сезон.

„Смятаме, че стандартизацията може да бъде рискована за F1 в бъдеще, защото не знаеш каква ще бъде надеждността на елементите в началото“, каза Биното. „Видяхме какви проблеми може да има във Формула 2. Можем да допуснем стандартни елементи. Но трябва да сме сигурни, че те са надеждни и качеството им е на нужното ниво.“

Биното освен това смята, че използването на повече стандартни елементи няма да намали много разходите. Според него дори в един момент разходите за развитието на тези еднакви за всички компоненти може да се окажат много сериозни и по-големи от очакваното.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter