Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Новият аеропакет показа, че развитието ни върви в правилната посока

Биното: Новият аеропакет показа, че развитието ни върви в правилната посока

2483
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ферари

Ферари спечели неочакван полпозишън в квалификацията за Гран при на Сингапур – Шарл Льоклер бе най-бърз в сесията. Съотборникът му Себастиан Фетел поведе в началото на Q3, но при втория си опит сбърка и остана трети. Все пак резултатът бе изненада за мнозина, тъй като Скудерията доскоро имаше доста грижи на трасета, подобни на това в Сингапур. Шефът на тима от Маранело Матия Биното бе убеден след квалификацията, че първото и третото място са демонстрирали положителното развитие на SF90.

„Квалификацията протече по-добре, отколкото се надявахме. След двете победи – на Спа-Франкоршамп и Монца – се надявахме на нещо специално и някак си го постигнахме”, заяви Биното

„Тук имаме нов аеропакет, който работи добре. Но по-важното е, че показа, че развитието ни върви в правилната посока. Установихме кои са слабите ни места и работим по тях, а това е полезно и за следващата година. Все още вярвам, че съперниците ни са много силни и трябва да гоним прогрес в определени области. Но поне сме на прав път.”

Шарл спечели забележителен полпозишън. Той взе максимума от колата, което е особено сложно тук и пое някои рискове. Но не сбърка в нито един момент и увереността му този сезон се увеличава.”

Жалко за Себастиан, чийто първи опит бе фантастичен. Можеше да е на първа редица, като освен това още веднъж доказа, че може да е много бърз, а това е важно за него. Но все пак състезанието предстои.”