Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Във Ферари ни очаква натоварена зима

Биното: Във Ферари ни очаква натоварена зима

1789
0
Ферари, Шарл Льоклер, питстоп, бокс
снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че в Скудерията всички ги очаква натоварена зима след края на сезона. Босът каза, че второто място никога не е достатъчно добро за тима от Маранело, който и тази година не успя да спечели титла.

Ферари ще завърши на 2-а позиция при конструкторите, зад шампионите от Мерцедес. А е много вероятно пилотите на тима да останат извън топ 3 в крайното класиране.

Льоклер и Фетел се сблъскаха в последния кръг от сезона в Бразилия. Така преди финалното състезание в Абу Даби Шарл изостава на 11 точки от 3-ия в шампионата Макс Верстапен.

„Разбира се да завършим 2-и никога не е достатъчно добре за Ферари, каза Биното преди последния кръг на Яс Марина.

– Предстои ни много интензивна зима. Тимът ни иска да се върне по-силен и да може да се справи с предизвикателствата, които ни очакват. Сезонът отива към края си и бих искал да благодаря на феновете ни по целия свят за силната подкрепа през годината.

В предстоящия уикенд ще се опитаме да им дадем най-добрия възможен резултат. Беше дълъг сезон за всички нас. Имаше възходи и спадове. Първата част от сезона не премина по начина, по който във Ферари искахме. Но след лятната пауза отговорихме и спечелихме 3 поредни победи и 6 полпозишъна.“