Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Загубихме шампионата още при създаването на колата

Биното: Загубихме шампионата още при създаването на колата

2120
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка: Спас Генев/spasgp.com

Във Ферари са загубили шампионата още при създаването на колата SF90. Това смята шефът на тима Матия Биното.

Болидът на Скудерията беше с концепция за по-висока скорост на правите и по-малко притискане в завоите. Това обаче се оказа неефективно на повечето писти, където темпото на Мерцедес в бавните секции се оказа решаващо.

Ферари спечели само 3 победи през сезона и то във втората му половина. Две от тях дойдоха на едни от най-бързите писти – Спа и Монца. Първите стартови позиции бяха доста повече, но голяма част от тях не бяха превърнати в успехи заради недостатъчно добро състезателно темпо.

„Смятам, че загубихме шампионата тази година, още когато правихме дизайна на колата, обясни Биното. – Нашият дизайн не се оказа толкова добър, колкото на съперниците. Това е основната причина. Освен това не бяхме достатъчно конкурентни на старта на кампанията.

Сезонът беше доста напрегнат. Имаше много неща за правене. Реструктурирахме и реорганизирахме тима. Смятам, че през цялото време се опитвахме да подобряваме автомобила. В известна степен успяхме да го постигнем. Сега сезонът свърши и вече гледаме към следващия.“