Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Снимките на биографичен филм за Енцо Ферари започват през пролетта в Модена

Снимките на биографичен филм за Енцо Ферари започват през пролетта в Модена

531
0
Енцо Ферари
Енцо Ферари; снимка: Ферари

Снимките на филм за Енцо Ферари ще започнат през пролетта на тази година в родния град на основателя на легендарната италианска компания Модена. Според вестник Гадзета дело спорт всички договори за продукцията са приключени, тоест няма повече съмнения относно проекта.

В ролята на Енцо Ферари ще е Адам Драйвър

Американският актьор е най-известен с ролята си на Кайло Рен в сагата „Междузвездни войни“. Той има и опит в биографични филми – изигра Маурицио Гучи в „Къщата на Гучи“ (2021). Преди време се обсъждаше участието на Хю Джакман.

Пенелопе Круз („Бел Епок“, „Бандитки“, „Ванила Скай“, „Ексобар“, „Американска криминална история“ – като Донатела Версаче) ще играе съпругата на на Ил Комендаторе Лаура Ферари. Образът на приятелката му Лина Ларди – майката на втория му син Пиеро Ферари – е поверен на Шайлийн Уудли.

Режисьор на филма ще е Майкъл Ман. Сред филмографията му са произведения като „Последният мохикан“ с Даниъл дей Люис (1992), „Жега“ с Робърт де Ниро и Ал Пачино (1995), „Вътрешен човек“ с Ал Пачино и Ръсел Кроу (1999), „Али“ с Уил Смит и Джейми Фокс и т.н. Ман е изпълнителен продуцент на „Форд срещу Ферари“. Филмът разказваше за триумфа на американския автомобилен производител над италианските съперници в 24 часа на Льо Ман.

За „Енцо Ферари“ е използван сценарият на вече починалия Трой Кенеди-Мартин. Ман го е допълнил, използвайки биографията на Ферари с автор Брок Йейтс, която излезе у нас в края на 2019 г.

Повествованието започва в средата на 50-те години на XX век. Ферари е в тежък период и в личен, и в професионален план. Има проблеми със съпругата си след смъртта на сина им Дино. Компанията му пък е застрашена от фалит.

„Истинска сбъдната мечта е толкова талантливи актьори да пресъздадат тези уникални характери на място в Модена и Емилия Романя“, коментира Майкъл Ман.

„Това е много повече от историята на един човек и неговите коли“, отбелязаха от STXFilms. „Това е необикновен и емоционален разказ, който Майкъл разработва от години.“