Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хю Джакман кандидат за ролята на Енцо Ферари в биографичен филм за...

Хю Джакман кандидат за ролята на Енцо Ферари в биографичен филм за основателя на Скудерията

1056
0
Хю Джакман
Хю Джакман в ролята на Франк Тасон във филма Bad Education; снимка: HBO/Warner Media

Хю Джакман е сред кандидатите за ролята на Енцо Ферари във филм на режисьора Майкъл Ман, чийто снимки трябва да започнат през пролетта на 2021 г. Австралиецът е сред най-известните актьори в Холивуд. Във филмографията му са поредицата X-Men, Van Helsing, The Prestige, The Greatest Showman, The Front Runner и др. Според предварителната информация филмът за Ферари ще се развива основно през 1957 г. Тогава компанията на Ил Комендаторе е във финансови затруднения, а освен това катастрофа по време на Миле Миля предизвиква реакция чак от Ватикана.

Енцо Ферари и Алберто Аскари, 1952 г.

Сценарият ще е базиран на биографията „Ферари – мъжът, автомобилите, състезанията, машината“ на Брок Йейтс. Тя излезе у нас в края на миналата година, а консултант на българското издание е главният редактор на списание ClubS1 Иван Тенчев.

Режисьорът Майкъл Ман обмисля проекта в продължение на двайсетина години. Той бе сред продуцентите на последния холивудски проект, посветен на автомобилния спорт – Ford v Ferrari. Твърди се, че носителят на четири награди Оскар дори е изпробвал Джакман в някои от най-напрегнатите сцени. Ман възнамерява да създаде реплики на някои от легендарните автомобили от онова време. Той сподели пред deadline.com, че истинската сила на историята е в емоционалното битие на хората, чийто живот преминава в изключително сложни обстоятелства.

„Сърцевината е невероятната драма и затова Ферари от толкова дълго време е в ума ми“, допълни Ман.

77-годишният американец е режисирал през кариерата си филми като Heat и Ali.