Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бивш шеф на Ферари не е впечатлен от Мик Шумахер

Бивш шеф на Ферари не е впечатлен от Мик Шумахер

3079
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка: Ферари

Бившият шеф на Ферари Чезаре Фиорио не смята, че Мик Шумахер е впечатлил с представянето си по време на двата дни от тестовете във Формула 1 на пистата Сахир в Бахрейн.

В първия ден 20-годишният германец правеше изпитания с болида на Скудерията и завърши с 2-о време. А във втория седна зад волана на автомобила на Алфа Ромео и приключи сесията с 6-и резултат.

„Във Формула 2 Шумахер се състезава с много конкурентна кола, но финишира 8-и и 6-и в първия кръг в Бахрейн, каза Фиорио пред италиански медии.

– Той завърши 2-и в първия ден от тестовете. Но с гуми, които бяха 2 пъти по-меки от тези на Верстапен. А Макс беше по-бърз. И за момента Мик не ми изглежда конкурентноспособен.”

Според Фиорио също така спортният директор на тима Матиа Биното е допуснал голяма грешка с това да направи Себастиан Фетел пилот №1 в отбора за сметка на Шарл Льоклер. Последният беше по-бърз и в двете състезания от началото на сезона.

„Честно казано, очаквах Шарл да бъде голям проблем за Фетел още от старта на сезона, каза Чезаре. – Биното е много добър инженер, но не смятам, че той очакваше Льоклер да бъде конкурентен от самото начало.

Фетел прави твърде много грешки, когато е поставен под напрежение. И във Ферари ще трябва да намалят напрежението към него. А това не е лесно, когато се бориш срещу Мерцедес. В дългосрочен план Льоклер е човекът, на който в тима ще трябва да обръщат внимание.”