Начало Рали Благотворителна кампания в памет на Бърнс ще отбележи 10-та годишнина от титлата...

Благотворителна кампания в памет на Бърнс ще отбележи 10-та годишнина от титлата му

38
0
Ричард Бърнс

Благотворителна кампания в памет на Ричард Бърнс се проведе по време на последния кръг от световния рали шампионат в Уелс. Инициативата е подкрепена от седемкратния световен шампион Себастиен Льоб и мнозинството от колегите му – Мико Хирвонен, Дани Сордо, Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала, Крис Мийк, Кен Блок, Матьо Уилсън, Мадс Остбелг, Хенинг Солберг и Хейдън Падън. Освен с цел набиране на средства събитието ще отбележи и десетата годишнина, откакто Бърнс спечели короната в сериите през 2001 г.

Идеята е феновете на спорта да си купят от специалните тениски и по този начин да допринесат за събирането на средства за благотворителната дейност, провеждана в памет на Бърнс. Той си отиде вследствие на рядка форма на мозъчен тумор, но фондацията, носеща името му, продължава да работи упорито за редица каузи.

Рали пилотите са първите, съгласили се да бъдат снимани с оранжевите фланелки. Името на кампанията е „Paint It Orange“ и следващият й етап ще е по време на уикенда за Гран при на Индия от Формула 1. Много от състезателите в F1 също ще участват.

Изумително е колко много известни хора искат да се появят с тези тениски и да убеждават хората да си ги вземат, особено ако имат намерение да посетят надпреварата в Уелс – коментира шампионът в британския шампионат за туристически автомобили и патрон на фондацията „Ричард Бърнс“ Джейсън Плейто. – Уверено мога да предрека, че ще има оранжево море на ралито – невероятен начин да отбележим 10-та годишнина от най-голямото постижение на Ричард.

Няколко фланелки с автографи на пилоти от WRC и Формула 1 ще бъдат пуснати на търг в събота вечер на ралито в Кардиф.