Начало Moto News BMW M4 Coupé става кола за сигурност в MotoGP

BMW M4 Coupé става кола за сигурност в MotoGP

33
0

Последният модел BMW M4 Coupé, което ще бъде представено на Автосалона в Женева през март, ще бъде кола за сигурност в световния мотоциклетен шампионат MotoGP за 205 г.

Този сезон BMW M4 Coupé бе модифицирано изключително за тази цел се присъедини към BMW M3 и BMW M6 Gran Coupé като официални коли за сигурност в шампионата. Организационния екип също ще имат на разположение до други модели автомобили на BMW и BMW M, включително на BMW M5 за „Шефа по безопасността“, както и BMW M550d xDrive Touring и за първи път BMW X5 M за медицински автомобили. Два мотоциклета BMW S 1000 RR се ще бъдат в действие като мотоциклети за безопасност.

Купето с отлична производителност бе определено да бъде представено от BMW M GmbH в Женева следващия месец. То гарантира използването максимална динамика при шофиране и е подходящ за използването на състезателни писти по целия свят. Още с производствената си версия, спортният мотор осигурява върхова мощност от 431 к.с. (317 кВт) и осигурява максимален въртящ момент от 550 Нм в широк обхват от обороти.

В света на топ мотоциклетите – MotoGP, където най-добрите пилоти в света се борят за точки и позиции, колата за сигурност трябва да бъде с подходящи и впечатляващи работни параметри. С оглед на това, инженерите на BMW M GmbH са оборудвани силовия агрегат с висока производителност с иновативно впръсване на вода, като по този начин се увеличава значително ефективността на двигателя. Впръскване на вода дава възможност да се повиши горната граници на ефективност, които са ограничени термично.
Както и за повишаване ефективността и въртящ момент, иновативната система в BMW M4 MotoGP безопасност Автомобилът осигурява изключителна ефективност с ползи по отношение на разхода на гориво и вредните емисии при пълно натоварване. Като продукт BMW M на върха на технологиите и иновациите, на BMW M4 MotoGP за безопасност на автомобилите отваря възможности за използване на тази технология в бъдещите производствени модели. Както повишаването на ефективността и въртящия момент, иновативната система в автомобила за безопасност BMW M4 MotoGP, осигурява изключителна ефективност по отношение на разхода на гориво и вредните емисии при пълно натоварване. Като продукт на BMW M,  колата за сигурност BMW M4 MotoGP е върхът на технологиите и иновациите, а също така дава възможност за използване на тази технология в бъдещите серийни модели.