Начало Рали BMX легендата Дейв Мира спечели първото си рали

BMX легендата Дейв Мира спечели първото си рали

190
0

Световно-известният БМХ-ас и победител в Х-Games Дейв Мира спечели ралито „Team O’Neil”, което се проведе в Ню Хемпшир миналата седмица. Така освен победа, Мира спечели и подкрепата на „Subaru Rally Team USA”, който ще го подкрепя с много повече средства, отколкото досега.

С тима на Субару САЩ зад гърба си, Мира ще има възможност да вземе участие във всичките 9 кръга от американския рали шампионат. Също така той ще кара автомобила си и на игрите X-Games тази година. Автомобилът, с който той се състезава, е Субару Импреза WRX STI, модификация 2008.

Мира взе победата в ралито зад волана на същия модел, но модификация 2007. Колата бе подготвена от тима на Vermont SportsCar. Той спечели 7 от 8-те етапа, като на финала бе натрупал преднина от 50 секунди. С тази кола той участва в няколко състезания миналата година, като бе обявен и за новак на годината 2008 в рали Америка.

Много съм ентусиазиран от първата си победа, трасето тук бе истинско удоволствие.”,
каза Мира след края на състезанието.
Пилотирането в тези снежни условия бе перфектната подготовка за участието ми в ралито „Sno*Drift” следващата седмица. Така аз ще съм много по-уверен още от началото му.
Sno*Drift” е първото състезание от американския шампионат.

Първата победа за Мира идва след само година по трасетата. Той е много по-известен като BMX-състезател и е печелил медал във всяко едно издание на „X-Games”. Досега събитието се е провеждало 23 пъти.