Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: И двата ми тура в Q3 не бяха перфектни

Ботас: И двата ми тура в Q3 не бяха перфектни

850
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас спечели първата позиция за старта на Гран при на Китай, надпревара №1000 от световния шампионат на Формула 1. Финландският пилот на Мерцедес оглавяваше класирането във втората петъчна и в съботната тренировки, а в квалификацията надделя в двубоя със съотборника си Люис Хамилтън.

„Уикендът се разви добре за мен досега. Тази сутрин още в третата тренировка се чувствах наистина уверен. Честно казано, в квалификацията имах известни проблеми в Q3, опитвайки се да направя перфектен тур, но и този, който завъртях, се оказа достатъчен. Самата обиколка беше добра, но не отговаряше напълно на изискванията ми. За късмет стигаше за полпозишън. Определено смятам, че не направих перфектен тур в двете си серии в Q3, все нещо не достигаше. Но темпото бе добро”, заяви Ботас.

Финландецът каза също така, че болидът му върви силно във всички сесии през уикенда досега.

„Люис също постигна сериозен напредък в квалификацията и борбата бе много близка. Бяхме конкурентоспособни в един тур, но големият ден е утре. На това високоскоростно трасе има дълги завои, които натоварват сериозно гумите. Това означава, че софт се износва повече в рамките на една обиколка. Ето защо тази смес може първоначално да е по-бързият вариант, но в средата на дистанцията вече те забавя. Според мен медиум ще са по-добри за надпреварата. Обикновено така се получава, но ще разберем със сигурност утре”, допълни Ботас.