Начало Избрани Ботас: Надявам се Алфа Ромео да стигне до четвъртото място при конструкторите

Ботас: Надявам се Алфа Ромео да стигне до четвъртото място при конструкторите

848
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Венелин Николов

Валтери Ботас се надява, че Алфа Ромео може да се стреми да бъде четвъртия по бързина отбор през сезон 2022 в F1. Финландецът потегли от 11-та позиция в Канада и бе точно зад своя съотборник Гуаню Жу, който за пръв път се класира в Q3.

Благодарение на силното каране и късмета при автомобилите за сигурност двамата пилоти се изкачиха нагоре в подреждането, за да осигурят двойно завършване в зоната на точките за отбора от Хинвил.

Този резултат обнадежди Ботас. Той е сигурен, че екипът на Алфа Ромео се е върнал на правилния път по отношение на представянето.

„Надявам се Алфа Ромео да стигне до четвъртото място при конструкторите“, каза Ботас пред избрани медии.

„Смятам, че сега се върнахме към формата, която видяхме по-рано тази година. Остана само да я повишим още повече в следващите стартове.“

Късната кола за сигурност е помогнала на Ботас

Ботас беше доволен от представянето на отбора в Монреал не само по отношение на спечелените точки, но и по отношение на това как в Алфа Ромео са се доближили до Алпин.

Наистина сме доволни от спечеления брой точки. Това бе наистина добър резултат за нас“, каза Ботас.

„Особено към края [на състезанието] можехме да видим действителното си състезателно темпо. Наистина можехме да окажем натиск върху Алпин. Мисля, че в края на състезанието имахме по-силно темпо от тях. В крайна сметка съм доволен от седмото място.“

Ботас отдаде част от силния си финал на късмета с късната кола за сигурност. Това действие му е помогнало да излезе на позиция, която не го остави зад други автомобили които са можели да го забавят.

„Всичко беше перфектно за мен“, добави той.

Стартирах с твърди гуми. След това към края на надпреварата имаше кола за сигурност. Тогава си казах: „Щастлив ден, който става все по-добър.“

Всяка точка винаги е ценна. Ние успяхме да спечелим точки и с двата автомобила. Радвам се, че успяхме да наваксаме някои позиции. Тези резултати ще има голямо значение в края на състезателната година“, завърши Валтери Ботас.

Ботас направи няколко обиколки със стар болид на Заубер с цветовете на Алфа Ромео по улиците на Милано. Финландецът участва в специално събитие по случай 112-тия рожден на легендарната италианска марка.

Състезателят на Алфа Ромео тръгна от световноизвестния площад Дуомо. След това е преминал през най-емблематичните забележителности на града, включително площад Сан Бабила, Порта Нуова, величествената Централна гара и футуристичния квартал City Life.

Финландецът завърши обиколката си в новия оригинален фирмен магазин на Алфа Ромео във via Gatamelatta в квартал Портело, където през 1910 г. e стоял първият производствен обект на Алфа Ромео.