Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас е сигурен, че ще започне сезона по-подготвен от всякога

Ботас е сигурен, че ще започне сезона по-подготвен от всякога

829
0
Валтери Ботас
M227308

Потънал в провинциалната част на родна Финландия, Валтери Ботас вярва, че ще играе ключова роля във Формула 1 този сезон. Плановете са първенството трябва да започне на 5 юли в Австрия, след което се очаква да има още 3 състезания през същия месец.

„В момента се намираме в изключително странна ситуация в целия свят. Формула 1 не е пощадена”, коментира Ботас. „Но за мен това е много рядка възможност – получих допълнително време за подобряване на физическото си състояние и не само. Това наистина е период за подсилване на физиката, но и на психиката. Имам време да прегледам отново и отново всички детайли от тренировки, квалификации, настройки, пропуснати възможности. Опитвам се да се възползвам максимално от това дълго стоене в къщи, за да мога да се върна по-силен от всякога, когато сезонът започне.”

„Сигурен съм, че всички пилоти се стараят да направят същото. Но всичко е много странно, защото ще се върнем в колите след много голяма пауза. Това ще има своите ефекти. На мен ми липсва самото каране на колата, всеки ден.”

Ботас е откровен, че оставането в къщи за повече от месец е изключително странно за него, защото от дете е свикнал да пътува почти всеки уикенд за състезания

Инсталирал е в хола си велосипеда като велоаргометър и до него е симулаторът му, на който също тренира, но не участва във виртуални състезания като част от колегите си. За сметка на това приготвяната от него на овесена каша стана изключително популярна в социалните мрежи.

„Трябва да призная, че не си спомням време, когато съм оставал толкова дълго на едно място без да пътувам никъде! Това е нещо напълно ново, но знам, че нещата ще се върнат към нормалното рано или късно. Сезонът, когато започне, ще е доста интензивен и съм наясно, че повече от всякога батериите трябва да са пълни, за да може да се печели при очакваната последователност от състезания. Надявам се да съм на нужното ниво и да успея да реализирам своите шансове.”

Ботас започна амбициозно 2019 г. и спечели в Австралия, но после пропусна добри възможности. Причината бе както в негови грешки, така и в решения на тима. В крайна сметка не стигна до битка за титлата. Мерцедес обаче поднови договора му и за този сезон, но пак подписаха само за една година.