Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас ще преговаря с Мерцедес във Франция?

Ботас ще преговаря с Мерцедес във Франция?

1559
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас ще разговаря с ръководството на Мерцедес по време на уикенда за Гран при на Франция. Екипът ще вземе решение дали ще задържи финландския пилот до втория кръг в Австрия, който е в началото на юли, твърди RTL. Според информацията в Мерцедес искат максимално бързо да дадат яснота на Ботас, за да може той – в случай на отказ от услугите му за догодина – да има време да потърси варианти.

Що се отнася до слуха, че Ботас и Джордж Ръсел може да бъдат разменени още по време на настоящия сезон, то това се смята за много малко вероятно. Подобно действие обаче е възможно за следващия сезон. Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко е убеден, че това всъщност е единствената възможност за Ботас.

„За това най-добре да попитате Тото [Волф]“, заяви шефът на Уилямс Йост Капито. „Ние смятаме, че Джордж Ръсел ще кара за отбора ни до края на сезона. Той има договор с нас. Останалото са слухове. Но ако се случи нещо, можем да се организираме. Отношенията ни с Тото са добри – може да ми звънне по всяко време.“

Договорът на Ботас с Мерцедес е само за този сезон. Люис Хамилтън също е с едногодишен контракт, което предизвиква постоянно слухове дали се водят преговори. Волф иска през 2021 г. нещата да не се проточват, както стана със седемкратния световен шампион. Хамилтън подписа новия си контракт чак през февруари тази година.