Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Сам си поръчах новата кола, платих пълната цена, не е подарък

Ботас: Сам си поръчах новата кола, платих пълната цена, не е подарък

7025
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас заяви, че сам си е купил Мерцедес-AMG Black Series, който предизвика доста коментари, след като финландецът се похвали с колата в социалните мрежи. Някои бяха убедени, че това е прощален подарък от Мерцедес, тъй като ще се раздели с отбора от Бракли. Други твърдяха, че всъщност автомобилът е доказателство, че Ботас ще остане в тима на щутгартския концерн. В крайна сметка пилотът, който бе питан броени дни след предишните такива въпроси за бъдещето си, обясни, че сам си го е поръчал.

„Всъщност поръчах колата през зимата, защото е лимитирана серия с това конкретно оцветяване и дори има червената звезда на Ники [Лауда]. Платих лично пълната цена, не съм получавал отстъпка. Така че не е подарък“, обясни Ботас

Що се отнася до бъдещето му, Валтери заяви: „Нещата вървят в правилната посока. Доволен съм и развълнуван.“

„Хубаво би било договорът да е за повече години. Никога преди не ми се е случвало във Формула 1. По този начин се постига пълно отдаване на екипа не само за година. И трябва да е предизвикателство, нещо вълнуващо, интересно – атмосфера, в която да ми харесва да работя. Това са основните неща, които търся.“

Първата стъпка към обявяване на следващия етап от кариерата на Ботас бе направена – сънародникът му Кими Райконен обяви, че се оттегля от Формула 1 в края на сезон 2021. Смята се, че Валтери ще го замести в Алфа Ромео. Не е изключено обаче и да се върне в Уилямс, откъдето отиде в Мерцедес след сезон 2016.

На въпрос какво означава неговото напускане за кариерата на Ботас самият Райконен отговори: „Не знам.“

„Не управлявам отбора, така че нямам представа. Не знам какво се случва там, където Валтери е в момента. Знам колкото и вие“, допълни световният шампион за 2007 г.