Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас също ще стартира от дъното на решетката след наказание

Ботас също ще стартира от дъното на решетката след наказание

5255
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас ще стартира надпреварата за Гран при на Русия от 17-а позиция. Финландецът се класира 7-ми, но след наказание ще загуби 10 позиции, тъй като от Мерцедес са сменили елементи по задвижващата му система. Така той ще се нареди пред наказаните Латифи, Льоклер и Верстапен. Наказанието на Ботас дава възможност на Мерцедес да забави напредването на Макс по време на състезанието.

Ботас смени задвижващата си система и в последното състезание на Монца. Тогава той успя да се изкачи до 3-то място. Финландецът бе най-бърз в двете свободни тренировки и бе доволен от представянето на колата си в дълги серии от обиколки.

Все още не е ясно дали и кога Люис Хамилтън ще смени своята задвижваща система с четвърта такава и ще изтърпи наказание. Той загуби единия си двигател след тренировките в Зандворт и в момента използва другите два, с които разполага.

„В момента се опитвам да се отнасям внимателно с двигателите, които ми поставят, докато карам. Внимавам по отношение на това доколко натискам с тях, с какви обороти карам и гледам да минимизирам броя на обиколките, които правя. Но кой знае, не мога да контролирам бъдещето.“