Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас трябва да промени стила си на каране, смята Тото Волф

Ботас трябва да промени стила си на каране, смята Тото Волф

2303
0
Тото Волф
Тото Волф и Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас трябва да промени стила си на каране на някои писти, за да може да се бори с Люис Хамилтън за титлата. Това заяви спортният шеф на Мерцедес Тото Волф.

Финландецът започна отлично сезона с победа в първия кръг в Австралия. След това обаче постепенно Хамилтън взе надмощие. Британецът спечели последните 4 състезания и има аванс от 36 точки пред съотборника си.

„С добър старт в някои от последните няколко състезания, Валтери можеше да спечели 2 победи. И той знае това, каза Волф преди началото на уикенда във Франция.

– Затова съм оптимист, че Ботас има нужда само от един добър уикенд, за да се доближи до Люис. И да не му позволява да се откъсне напред в шампионата.“

Според Волф обаче, за да се случи това, Ботас трябва да промени стила си на каране. В последния кръг във Франция Валтери износваше бързо гумите си. И изоставаше много от Люис в края на всеки един от стинтовете си.

„Валтери показа страхотно темпо в една обиколка в квалификациите, обясни Волф. – Мисля, че той значително подобри представянето си в това отношение спрямо миналия сезон.

Сега Ботас трябва да се справи с другата си слабост – износването на гумите. И той е наясно, че трябва да се подобри в това отношение. На писти, които са взискателни към поведението на задната част на колата, той трябва да промени стила си на каране.“