Начало Дакар BP Ultimate Rally-Raid Portugal: Ал-Раджи с най-добро време в етап №4

BP Ultimate Rally-Raid Portugal: Ал-Раджи с най-добро време в етап №4

10
0
Язид Ал-Раджи
Язид Ал-Раджи, снимка A.S.O./P.Maria

Язид Ал-Раджи спечели предпоследния четвърти етап от BP Ultimate Rally-Raid Portugal. Пилотът на Overdrive Тойота записа време за 2 часа, 33 мин. и 43 сек. Втори с изоставане от само 25 сек. финишира Сет Кинтеро с Тойота. Третото място в етапа остана за съотборника на Ал-Раджи Гийом де Мевиус.

BP Ultimate Rally-Raid Portugal е трети кръг от сезон 2024 в световния рали рейд шампионат на ФИА и ФИМ (W2RC). Състезанието се провежда на територията на Португалия

Днес беше време за предпоследния четвърти етап от рали рейд надпреварата в Португалия. Той беше с дължина от 253 км от Бадахос до Гранола. Това беше вторият най-дълъг специален етап от BP Ultimate Rally-Raid Portugal.

Ал-Раджи водеше през по-голямата част от предпоследния етап на състезанието в Португалия. Саудитецът опитваше да навакса времето, което загуби в третата отсечка. Близо до него се движеха Мораеш, Кинтеро, Ферейра и Сайнц. Същевременно Саод Вариава получи механичен проблем в своят автомобил. Така пилотът на Тойота беше принуден да се откаже от борбата и отпадна.

С напредване на етапа Ал-Раджи продължи да води, макар и някои съперници да съкратиха изоставането си. В крайна сметка Ал-Раджи триумфира в четвъртия етап на Ultimate Rally-Raid Portugal. Веднага зад него останаха Кинтеро и Де Мевиус.

Четвърти и пети се класираха Карлос Сайнц и Жоао Ферейра от отбора на X-Raid Мини. Шестото място остана за Лукаш Мораеш (Тойота). В топ 9 влязоха още Насер Ал-Атия (Nasser Racing), Франсиско Барието (Тойота) и Себастиен Льоб (Red Bull Jr Off-Road Team USA). В общото класиране Ал-Атия води пред Ферейра и Сайнц. Ал-Раджи заема петото място.

При моторите най-бързото време записа Антонио Майо (Ямаха). Втори и трети се класираха Адриан Ван Беверен с Хонда и Бруно Сантош с мотор на Хускварна. Следващите две позиции бяха заети от пилотите на Хонда Скайлър Хоус и Тоша Шарейна. В то 9 влязоха още Брадли Кокс (КТМ), състезателите на Hero Себастиан Бухлер и Рос Бранч, както и Лоренцо Сантолино с Шерко. В общото класиране Шарейна води пред Бухлер и Сантош.