Начало Други Брандъл и Блъндел финишираха четвърти в 24-те часа на Дайтона

Брандъл и Блъндел финишираха четвърти в 24-те часа на Дайтона

58
0

Тимът на Юнайтед Аутоспортс, за който се състезават и бившите съотборниици във Формула 1 – Мартин Брандъл и Марк Блъндел, финишира на четвърта позиция в 24-часовото състезание на легендарното трасе Дайтона в САЩ.

Колата на отбора, която бе управлявана също и от Марк Патерсън и собственика Зак Браун, се движеше на трета позиция през по-голямата част от дистанцията, но почти в самия край бе изместена с една позиция назад. На финала първата четворка в надпреварата бе разделена от по-малко от 4 секунди.

„Бяхме толкова близо до класиране на подиума и след ентусиазма от възможността за Топ 3 резултат, накрая останахме четвърти, което е леко разочароващо. Но мисля, че свършихме невероятно добра работа и това е огромно постижение от страна на отбора. Всеки от нас четиримата допринесе за това по всякакъв начин. Дойдохме тук, заявявайки, че ако стигнем до Топ 6, това ще бъде добро постижение, а успяхме да стигнем чак до четвърто място, затова предполагам, че трябва да сме изключително доволни от себе си“, заяви Брандъл след финала.

24-часовата надпревара, която бе спонсорирана от Ролекс, бе спечелена от екипа на Ганаси Рейсинг с автомобил БМВ Райли. Това е четвъртата победа на тима в рамките на 6 години, като тази година автомобилът с номер 1 бе управляван от Скот Прюет, Мемо Рохас, Греъм Рахал и Джоуи Хенд.  На финала те победиха колата на Дарио Франкити, Хуан-Пабло Монтоя, Скот Диксън и Джейми МакМъри с малко над две секунди.