Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл: Напускането на Хамилтън ще даде нужната енергия на Мерцедес

Брандъл: Напускането на Хамилтън ще даде нужната енергия на Мерцедес

2102
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Мартин Брандъл коментира последните събития в Мерцедес. Бившият пилот от F1 вярва, че преминаването на Люис Хамилтън ще „даде нужната енергия“ на германския производител. Брандъл също така вярва, че Ръсел има всички качества, за да бъде следващият лидер на Мерцедес.

В началото на този месец Ферари обяви, че Люис Хамилтън ще се присъедини към отбора през сезон 2025. Седемкратният световен шампион е подписал многогодишен договор с тима от Маранело

Сделката между Хамилтън и Ферари се разглежда като най-големия трансфер на пилот в историята на F1. Догодина британецът ще си партнира с Шарл Льоклер. В същото време Карлос Сайнц напуска Скудерията и трябва да си търси място в друг отбор.

Напускането на Хамилтън беше истински шок за Мерцедес. Отборът от Бракли има задачата да намери подходящ заместник на седемкратния световен шампион. Сред спряганите имена за Фернандо Алонсо, Естебан Окон, Пиер Гасли, Мик Шумахер, Карлос Сайнц и др.

Независимо от това кой ще наследи Хамилтън, Брандъл смята, че решението на седемкратния световен шампион да напусне отбора, който някога наричаше свое заместващо семейство, е печелившо както за Мерцедес. така и за Ферари.

„Всеки има възможност тук. Джордж Ръсел има тази блестяща увереност, талант, скорост и опит, за да поеме мантията и да стане пилот номер едно в Мерцедес. Честно казано изобщо не се съмнявам в това“, сподели Брандъл.

„Напускането на Хамилтън ще даде нужната енергия на Мерцедес. Да, те ще загубят пилот като Люис, но от друга страна това трябва да бъде една невероятна възможност за тях“, добави бившият пилот от F1.

Брандъл вярва, че в Мерцедес няма да бързат да обявят кой ще кара до Ръсел догодина.

„Те не действат набързо и се разкайват на спокойствие. Вярвам, че ще изчакат да видят как ще се справи Андреа Кими Антонели. Подозирам, че имат  на разположение Естебан Окон, имат достъп до Карлос Сайнц и може би Фернандо Алонсо.“

„Мик Шумахер също е в семейството, както и редица други пилоти. Мисля, че те ще видят как ще протече този сезон, а и защо трябва да обявяват заместника на Люис сега?“

„Също така мисля, че това ще даде енергия на Ферари и Шарл Льоклер, както и на нас, които говорим за това. Затова не виждам никакви недостатъци“, продължи Брандъл. „Ще бъде емоционално – Люис е машина за победи. Това е единственото нещо, което иска да направи.“

„Това е добър договор и той ще получи много пари. Хамилтън и Ферари ще бъде една от най-големите световни спортни истории през 2025 г., така че виждам само позитиви.“

Брандъл не се съмнява, че Хамилтън ще даде всичко от себе си в последния си сезон с Мерцедес

„Не се съмнявам, че той ще даде всичко от себе си за Мерцедес до последната обиколка на последното състезание в Абу Даби. Той носи този комбинезон, държи волана и представлява 1500 души“, каза британецът.

„Ако всички са умни – а аз мисля, че всички те са много умни хора и имаха толкова прекрасни отношения заедно [Хамилтън, Мерцедес-Бенц Тото и отборът – мисля, че ще го възприемат като прощална обиколка. Вярвам, че трябва така да се отнесат към него. А след това да си кажат сбогом и да се надяват, че той ще загуби във Ферари“, завърши Мартин Брандъл.