Начало Избрани Брандъл: Няма съмнение, че загубата на Зайдл е лоша новина за Макларън

Брандъл: Няма съмнение, че загубата на Зайдл е лоша новина за Макларън

785
0
Андреас Зайдл
Андреас Зайдл; снимка: Макларън

Мартин Брандъл коментира последните промени при някои шефове на отбори от F1. Бившият пилот от F1 е на мнение, че напускането на Андреас Зайдл не е никак добра новина за Макларън.

Зайдл пристигна в Уокинг в началото на 2019 г. Преди това германският инженер работеше в отбора на БМВ Заубер, след което бе ръководител на програмата на Порше в WEC. След оттеглянето на германския производител Зайдл пое ръководството на екипа на Макларън в F1.

В началото на миналата седмица германецът изненадващо обяви, че напуска Макларън с незабавен ефект и преминава в Заубер. Там той ще бъде главен изпълнителен директор и ще има активно участие в проекта на Ауди в F1. Германският производител влиза в световния шампионат чрез екипа на Заубер през 2026 г.

Въпреки напускането на Зайдл, Браун обяви, че неговият отбор е в добри ръце. Главният изпълнителен директор на Макларън обяви, че напускането на германеца е било договорено преди няколко месеца. Мястото на Зайдл ще бъде заето от Андреа Стела. Италианецът поема всички функции на германския си колега. Една от първите задачи на Стела ще бъде подобряване и укрепване на аеродинамичния отдел на екипа от Уокинг.

Брандъл е сигурен, че напускането на Зайдл не е никак добра новина за Макларън. Според британеца, отборът ще усети липсата на бившия си ръководител.

„Няма съмнение, че загубата на Зайдл е лоша новина за Макларън. Със сигурност отборът ще усети неговата липса в бъдеще“, сподели Брандъл.

„Той имаше дългогодишни отношения с Фолксваген Груп и Порше. Затова мога да разбера какво е направил и мога да разбера защо в Макларън искаха да ускорят това“, продължи бившият пилот от F1. „Но те не се нуждаеха от това. Най-важното нещо за Макларън е новият въздушен тунел, който трябва да се използва от 2024 г.“

Брандъл също така смята, че неочакваното напускане на Зайдл може би ще остави Ландо Норис и неговия нов съотборник Оскар Пиастри в огромно недоумение.

„Може би Ландо ще си помисли: Защо Андреас е напуснал кораба? Какво е видял той в Ауди, което го е накарало да си тръгне от Макларън?“

„Оскар също ще бъде разочарован. Той трябваше да проведе всички дискусии и да работи заедно с Андреас. Германецът има основна заслуга за както за привличането на Пиастри, така и на оставането на Норис.“

„Ландо е много близък със Зак Браун. Според мен той върши чудесна работа там. В същото време Макларън разполага с обра структура. Да ви кажа честно изобщо най-малко не се тревожа за тях, но все пак отново си мисля, че отборът ще пострада от липсата на досегашния си ръководител“, добави Мартин Брандъл.