Начало Рали Бриан Буфие обявен за втори тест пилот на Хюндай

Бриан Буфие обявен за втори тест пилот на Хюндай

56
0
Бриан Буфие,рали Монте Карло 2011

Програмата за развитие на i20 на Хюндай явно набира скорост. Доказателство за това е обявяването на Бриан Буфие за тест пилот на екипа от Алценау. 34-годишният французин заедно с финландеца Юхо Ханинен ще извършват изпитанията по новия автомобил i20 WRC, с който Хюндай ще вземе участие в световния рали шампионат през следващата година.

Буфие спечели през 2010 г. френския рали шампионат, а през 2011 г. спечели легендарното рали Монте Карло, което тогава бе кръг от IRC. В момента Буфие кара за Пежо в европейския рали шампионат, като през този сезон спечели рали Корсика. И докато Ханинен вече направи своите първи километри с i20, то Буфие ще трябва да събира впечатления съвсем скоро.

„Радвам се, че ще съм част от екипа на Хюндай до края на годината и че ще участвам в развитието на тяхната програма“, обясни французинът.

Радостен от привличането на Буфие бе и тим шефът Мишел Нандан.

„Щастлив съм да приветствам Бриан с добре дошъл на борда. Той притежава професионален стил на каране и може да даде много точна и детайлна техническа информация на инженерите. Освен това е доста уравновесен, което е едно от най-важните качества за всеки пилот. Заедно със скоростта и опита на Юхо, разполагаме с чудесен отбор за развитието на нашата тест програма.“