Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Днешните пилоти няма да ги познаете без екипите им. Преди имаше...

Бриаторе: Днешните пилоти няма да ги познаете без екипите им. Преди имаше страхотни характери

2285
0
Флавио Бриаторе
Флавио Бриаторе; снимка: Майкъл Потс

Флавио Бриаторе е много доволен от завръщането на Фернандо Алонсо във Формула 1, за което е работил заедно с пилота, заяви самият той. Бившият шеф на Бенетон и Рено в Гран при сподели пред испанския тв канал Антена 3 и мнението си, че настоящите състезатели съвсем не са толкова интересни, колкото предшествениците им.

„Много съм доволен от завръщането на Фернандо. Работихме заедно за това. С Фернандо сме семейство. Видях таланта у него още като го срещнах. Харесах го, защото бе много бърз, невероятен. Не бях виждал друг път нещо такова. Беше толкова млад тогава. Погледах го, говорихме и след този разговор му дадох договор. Реагираш бързо, когато видиш такъв талант. Заедно създадохме нещо прекрасно, какви спомени…“

„Но всичко се промени, откакто напуснах спорта. Пилотите не са същите. Няма да ги познаете, ако ги видите без състезателните им екипи. Преди имаше страхотни характери и борбен дух. Сега всичко е толкова организирано и клинично“, заяви Бриаторе

Мнението на италианеца за съвременните състезатели съвпада с това на световния шампион за 1992 г. Найджъл Менсъл. Британецът заяви през юни, че на днешните пилоти им е значително по-лесно, отколкото на него и колегите му преди няколко десетилетия.

„Формула 1 бе невероятен спорт, в който се възнаграждаваше доброто каране, а не безразличното управление. Не можеше да преминаваш завои с 200 км/ч, ако нямаш никакви умения. Толкова много брилянтни пилоти чупеха крака и ръце при не особено тежки катастрофи и кариерите им приключваха. Сега добри състезатели допускат ужасяващи грешки и се отървават без контузии. Почти не се потят в колата. В края на състезание изглеждат като че ли току-що са излезли от фризьор. Красотата на моето време бе, че можеше да си направил 180 Гран при, все още да си жив, да се потупаш по гърба и да си кажеш, че си имал страхотна кариера“, обясни Менсъл.

Бриаторе пък бе в болница в края на август, след като бе диагностициран с COVID-19. След изписването си той заяви, че пневмонията му миналата година била далеч по-ужасна от това състояние. Сега допълни, че всичко около него било раздухано от медиите.

„Много се писа тогава в пресата. Възстанових се, но ако четяхте вестници, изглеждаше все едно съм умрял! Но не съм, чувствам се феноменално. COVID-19 е нещо ужасно, но за мен бе лека пневмония. Бях в болница за пет дни и след това се карантинирах за три седмици у дома, докато се оправя“, разказа Бриаторе.