Начало Рали Брийн и Тидеманд ще се състезават с Форд Фиеста RS WRC в...

Брийн и Тидеманд ще се състезават с Форд Фиеста RS WRC в Швеция

40
0
Крейг Брийн

Крейг Брийн и Понтус Тидеманд ще се състезават с Форд Фиеста RS WRC във втория кръг от световния рали шампионат в Швеция.

Брийн, който спечели SWRC през 2012 г. и бе трети в европейското първенство миналия сезон, получи специално разрешение от Пежо Спорт да участва в надпреварата. Той призна, че няма търпение да се надбягва със съперниците си по снежните отсечки, но в същото време подчерта, че ще остане съсредоточен върху ERC през новия сезон.

Благодарен съм на Пежо Спорт за това, че ми позволиха да се възползвам от тази възможност и да участвам в рали Швеция. Фокусирани сме изцяло върху ERC и пристигането на дългоочакваното 208 Т16 през март. Не е нужно дори да казвам обаче, че WRC е нещо, което не може просто да откажеш. Мечтал съм за такъв шанс от съвсем малък и най-после го получавам, така че сериозно се вълнувам. Тази година ще имам и нов навигатор в лицето на Скот Мартин. Вече правихме тестове заедно и нетърпеливо очакваме старта на рали академията на Пежо – коментира 23-годишният французин.

Тидеманд дебютира във WRC преди година и вървеше силно преди технически проблем да го извади от битката в Швеция. Сега спонсорите му дават нова възможност да демонстрира таланта си.

За това работихме цяла есен и е чудесно да успеем да се справим в последната минута. Истинска мечта е да се състезаваш с най-добрите пилоти в света, при това на родна земя, където получаваш огромна подкрепа. Невероятно съм благодарен на всички около мен за това, че направиха възможно сбъдването на тази мечта. Надпреварата ще е предизвикателство, но много мотивиращо. Чувствах се страхотно през последната година и ако всичко премине гладко, смятам, че резултат в топ 5 е напълно възможен. Сега само трябва да се подготвим като хората и да останем съсредоточени, както и положително настроени – допълни Понтус.