Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Британското правителство планира дискусии за възобновяване на спортните мероприятия

Британското правителство планира дискусии за възобновяване на спортните мероприятия

321
0
Гран при на Великобритания, Силвърстоун
снимка: Пирели

Британското правителство планира серия от срещи, на които да се обсъдят вариантите за възобновяване на спортните мероприятия в страната възможно най-скоро. Според информация на BBC властите ще проучат възможните варианти с цел провеждането на събития да започне „в рамките на няколко седмици”. В срещите ще участват медицинските експерти от различните спортни организационни екипи. Ще се обсъждат тестове за участниците, възможности за физическа дистанция, хигиенни стандарти, ограничение броя на заетите в събитията. В тяхното число влиза и Гран при на Великобритания от Формула 1, която по принцип е планирана за 17-19 юли.

Спортът по целия свят спря заради пандемията от COVID-19. Първите 9 старта от Формула 1 за 2020 г. бяха отменени или отложени. Гран при отборите, ФИА и Либърти Медия наблюдават обстановката в страните-домакини на състезания, опитвайки се да сглобят календар за втората половина на годината. Засега изглежда като че ли се подготвя начало на шампионата в Австрия в началото на юли.

Срещите на британските власти с организатори на спортни събития в страната целят провеждането на подготовка, така че да няма допълнителни забавяния, когато условията позволяват възобновяване на мероприятията

В правителството смятат, че каквито и състезания да има, то те трябва да са при затворени врати. Счита се обаче, че провеждането на спортни събития ще се отрази благоприятно на обществото.

Планове за възобновяване на спортни срещи има и в други страни в Европа. Бундеслигата е на път да стане първото европейско елитно първенство, което отново ще провежда мачове. Главният изпълнителен директор на немската лига (DFL) Кристиан Зайферт заяви, че шампионатът може да стартира дори от 9 май. Специален комитет начело с лекаря на германския национален отбор доктор Тим Майер вече е изработил план за започване на тренировки и мерки за провеждане на футболни срещи. Плановете са стигнали до точно изчисление на минималния нужен брой хора на стадион за осъществяване на срещите. Изчислено е, че са необходими 322 души. 98 от тях са играчи, треньори и медицински персонал на отборите, 109 – безопасност и телевизионни екипи и 115 представители на медиите и други служители.