Начало Лайфстайл Британският премиер награди Бътън

Британският премиер награди Бътън

58
0

Вчера британският министър-председател Гордън Браун връчи на световния шампион Дженсън Бътън трофея Ричард Сийман. Наградата бе дадена на пилота заради неговия боен дух през този сезон, който донесе и първата му титла, а Браун го нарече брилянтен посланик на британския спорт.

„Имаме световен шампион, с който толкова много се гордеем, който отвърна на всички неравнопоставености и постигна нещо, което в началото на сезона някои хора смятаха за невъзможно. Дженсън, цялата страна се гордее с теб. Ти си брилянтен посланик на британския спорт“, заяви Браун, връчвайки трофея на Бътън.

По време на церемонията, премиерът също така обърна внимание и на току-що оповестеното споразумение между Ф1 и Силвърстоун.

„За мен е изключителна привилегия да съм тук в деня, в който анонсираме, че Силвърстоун – първото трасе, приело състезание от световния шампионат през 1950-та година, ще бъде домакин на британската Гран при за още 17 години. Мисля, че всички, които допринесоха за този успех и за анонса днес, заслужават тази награда. Това поставя Великобритания точно в центъра на световния автомобилен спорт за следващите 17 години. Благодаря на всички за това, което постигнаха“, добави Браун.