Начало Рали Будар доволен от способността на Ситроен за реакция

Будар доволен от способността на Ситроен за реакция

208
0
Есапека Лапи в рали Чили; снимка: Ситроен Рейсинг

Шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар заяви, че е доволен от начина, по който ръководеният от него отбор реагира в кратката пауза между ралитата в Аржентина и Чили. В най-новата надпревара от календара на световния рали шампионат (WRC) Себастиен Ожие завърши втори, а съотборникът му Есапека Лапи бе шести.

„Рали Чили бе положително изживяване за нас. Себастиен и Жулиен [Инграсиа] бяха чудесни на напълно новите отсечки, с които екипажите трябваше да свикват. Тяхната упоритост бе възнаградена с добър резултат, който ги върна начело в генералното класиране. Другата причина за задоволство е усещането, че Есапека и Яне [Ферм] се чувстваха отново добре в колата. Те се представиха чудесно и зряло, като постепенно надграждаха темпото си. Всичко това определено е повод за оптимизъм за останалата част от сезона. Особено като се има предвид, че сега започва поредица от надпревари, които екипажите ни познават значително по-добре”, обясни Будар.

„Смятам освен това, че демонстрирахме способност за реакция. Успяхме да въведем няколко малки новости по автомобилите в тесния прозорец между ралитата в Аржентина и Чили. В същото време сме напълно наясно, че тези промени не са достатъчни, за да се борим с най-бързите тимове при всички условия. Затова ще увеличим усилията си да подобрим колите.”

Според Будар рали Чили е добро попълнение за шампионата

Той също премина по отсечките при опознаването и смята състезателните дистанции за много интересни.

„Пътищата са бързи, феновете ни посрещнаха топло. Бяха особено ентусиазирани на церемониалния старт и финала, но имаше много почитатели на спорта и по самите отсечки, и в сервизния парк”, допълни шефът на Ситроен Рейсинг.