Начало Рали Бъдещето на Крис Мийк в Ситроен под въпрос

Бъдещето на Крис Мийк в Ситроен под въпрос

35
0

Бъдещето на Крийс Мийк в екипа на Ситроен във WRC е под въпрос. Това заяви спортният шеф на тима Ив Матон. Мийк започна добре сезона и дори спечели състезанието в Аржентина. Напоследък обаче той се представя много неубедително, като в последните 2 състезания на 2 пъти катастрофира. В Полша той се обърна още на шейкдауна, а в Италия изхвърча от пътя. От двете надпревари той взе едва 6 точки.

„Това не може да се случва, заяви Матон пред Аутоспорт. – Не съм готов да приема никакви извинения когато излетиш от трасето още в първата отсечка в Сардиния и в шейкдауна в Полша. Когато караш на такова ниво, не можеш да правиш такива грешки. Знам, че Крис има някакво извинение или нещо, което обяснява защо тези неща са се случили. И не мога да кажа, че не е вярно. Но когато си професионален пилот, управляващ колата повече от година, ти трябва да знаеш нейното поведение и да адаптираш карането си към него.”

Според Матон Мийк трябва да направи повече, за да запази мястото си в Ситроен и през 2016 г. „Няма да реша двамата ни пилоти за догодина докато не свърши и последното рали от този сезон, каза още французинът. – За две състезания Крис напълно развали победата си в Аржентина. Сега зависи от него да си свърши работата. Ние сме свършили нашата част от нея.”

Мийк от своя страна отказа да коментира ситуацията и спекулациите, че окачването на неговия Ситроен също е допринесло за удара в Полша.