Начало Рали Буфие радостен от подиума си в рали Азорски острови

Буфие радостен от подиума си в рали Азорски острови

41
0
Бриан Буфие

Бриан Буфие бе много радостен от третото си място в рали Азорски острови, първи кръг от тазгодишния шампионат Intercontinental Rally Challenge (IRC).

Френският пилот бе с Пежо 207 Супер 2000 и не бе в състояние да се пребори с Андреас Микелсен и Юхо Ханинен и техните Шкоди, от началото на състезанието зае третата позиция и я опази до финала.

Пилотът търси варианти да си осигури програма този сезон, така че мястото на почетната стълбичка би трябвало да му помогне в тази посока.

Да съм на подиума в първия кръг е страхотно и благодаря на Пежо, тъй като колата ми бе страхотна в надпреварата – заяви Буфие.

В началото на ралито Бруно Магалаеш (също с Пежо) преследваше французина, но през втория ден претърпя сериозна катастрофа. Това на практика освободи пътя на Бриан и той не допусна грешка до края. Той обаче заяви, че състезанието въобще не е било лесно.

Определено бе много трудно при толкова мокро трасе. Знам, че можех да съм дори по-бърз в определени отсечки. Но научих много и положителното в ситуацията е, че колата работи прекрасно – добави Буфие.