Начало Рали Буфие ще придобие първи впечатления от Хюндай i20 WRC в рали Антиб

Буфие ще придобие първи впечатления от Хюндай i20 WRC в рали Антиб

63
0
Бриан Буфие

Бриан Буфие ще придобие първи впечатления от Хюндай i20 WRC по време на рали Антиб във Франция, което ще се проведе през предстоящия уикенд.

Пилотът бе привлечен отново в тима, след като първоначално не продължи заедно с екипа през първия му състезателен сезон след връщането в световните ралита. Хюндай обаче решиха да използват познанията на Буфие в развитието на i20 WRC на асфалт през втората половина на състезателната година.

Антиб е четвърти кръг от френския национален асфалтов шампионат и ще позволи на Хюндай да сравни представянето на колата спрямо това на чакал, както и в сравнение с няколко други WRC коли. Лидерът в първенството Жулиен Морен е с Форд Фиеста RS. Говорителка на тима потвърди, че предстоящото рали на практика е тест за кръговете от световния шампионат, които ще се проведат по-късно през годината.

Това е чудесна възможност да изпробваме някои компоненти в реална, състезателна среда. Избрахме рали Антиб, тъй като пасва доста добре в програмата, а и френският национален рали шампионат е един от малкото, които все още позволяват участие на WRC автомобили – допълни тя.

В надпреварата са включени отсечки, използвани и в рали Монте Карло, включително две преминавания на прочути Кол дьо Турини. Точно в първия WRC кръг Буфие направи страхотно представяне и завърши втори, но тогава бе зад волана на Форд Фиеста RS WRC.

Бриан отново благодари за дадената му възможност да кара в рали Антиб с този автомобил:

Спечелих точно това състезание през 2006 г. и обичам да карам там. Целта е да натрупаме достатъчно километри на асфалт и да дадем на отбора максимално количество данни, които да използва през останалата част от сезона.