Начало Рали Българи отново на върха в офроуда

Българи отново на върха в офроуда

98
0

След последния кръг на източно-европейския шампионат в Турция по офроуд, два български екипажа оглавиха шампионата на Балканите. След победи и подиуми в Румъния, Гърция и България европейският шампион Николай Гочев с навигатор Красимир Колев остана недостижим в генералното класиране и стъпи на шампионския връх в източно-европейския шампионат за 2017 г.

Николай Гочев е два пъти републикански шампион, европейски шампион за 2016 г. и източно европейски шампион за 2017-а. В колекцията му липсва световната титла и през 2018 г. заедно с Тодор Христов ще атакуват световния Баха шампионат с кръгове в Русия, Казахстан, Катар, Мароко, Италия, Полша, Португалия и Испания.

Екипажът на Хюндай Офроуд Рейсинг с прототип Hyundai Santa Fe тази година се класира трети в генералното класиране и втори в класа на прототипите в източно европейския шампионат 2017, след успешно представяне в трите кръга. Цветомир Иванчев и Ивайло Николов завоюваха шампионската титла в националния шампионат за 2017 и спечелиха източно европейския шампионат през 2016.

За 2018 г. са поставени още по-високи цели, като се подготвят за участие с нова машина, прототип на Hyundai Tucson, който е в етап на проектиране и изработка в България съвместно с Hyundai Bulgaria.