Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буря от слухове кой къде отива в F1

Буря от слухове кой къде отива в F1

4280
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Спас Генев

Официалното потвърждение, че Ферари и Себастиан Фетел се разделят след сезон 2020 отприщи буря от реакции и безброй предположения кой ще заеме освободения в Скудерията кокпит и кой пилот къде ще отиде в останалите отбори от Формула 1. От вчера слуховете буквално валят един през друг.

Единственото, около което като че ли има почти единодушно съгласие, е, че Карлос Сайнц ще се присъедини към Ферари

Очаква се и това да бъде официално обявено съвсем скоро, така че всяка промяна би била изненада.

Според бащата на пилота на Макларън – легендарния рали пилот и двукратен носител на WRC короната Карлос Сайнц старши – новината за Фетел ще ускори разплитането на възела и за останалите състезатели.

„Не мога да кажа кой знае какво, тъй като не искам никого да лъжа. Ясно е, че събитията ще се ускорят. Отборите няма да чакат началото на сезона, още повече, че никой не знае дали изобщо ще има състезания”, каза Сайнц старши.

„Истина е, че Карлос е доволен от настоящия се отбор, но напоследък се случиха много неща. Рано или късно ще се стигне до решение. Не може да се живее два месеца със слухове. И ще ми позволите да не дискутирам повече темата, която е особено деликатна. В живота обаче или стоите на едно място, или вървите напред. Като баща виждам, че Карлос се стреми да стане по-добър и да напредва. Единственото, което мога да потвърдя, е, че го подкрепям.”

Докато няма официално съобщение съществуват и съмнения дали Сайнц все пак ще стане част от Скудерията.

По-рано Еди Джордан бе убеден, че Люис Хамилтън ще отиде в Маранело. Бившият пилот от Формула 1 Ярно Трули е на същото мнение

„Хамилтън е най-добрият пилот и не виждам никакъв проблем да се окаже във Ферари. В Мерцедес няма да изпаднат във възторг. За тях той е символ – спечелиха всичко заедно. Но всичко може да се случи”, каза Трули.

За Даниел Рикиардо се смята, че е близо до споразумение с Макларън. Това е информация на италианския журналист Лео Турини, но немският му колега Ралф Бах написа, че Фетел е на път да стане част от британския тим. Бах твърди, че четирикратният световен шампион преговарял с шефа на тима от Уокинг Андреас Зайдл от доста време. Ако постигнат договорка, това щяло да откаже отбора да използва опцията си за Сайнц и да го остави свободен да отиде във Ферари. Себастиан искал едногодишен договор от екипа с опция за допълнителни сезони. Бах припомня, че Фетел е фен на Макларън – първата му количка била Макларън Хонда на Аертон Сена. Бърни Екълстоун е на мнение, че германецът трябва да отиде точно в британския тим.

Според бившия вицепрезидент на Мерцедес Моторспорт Норберт Хауг вариантът Фетел в Макларън е чудесен.

„Това би било страхотно. Убеден съм, че догодина с двигатели Мерцедес отборът ще направи още една стъпка напред. Надявам се Себастиан да не се пенсионира, в противен случай немският и международен автомобилен спорт ще загубят истински шампион. Дори не искам да го обсъждам. Не смятам, че за него няма други алтернативи след напускането на Ферари”, обясни Хауг.

Прогнозата на бившия пилот и настоящ телевизионен коментатор Мартин Брандъл пък включва дори Фернандо Алонсо.

„Сайнц във Ферари. Рикиардо в Макларън. Фетел или Алонсо в Рено”, гласи прогнозата на англичанина.