Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Catch Me If You Can

Catch Me If You Can

61
0

Снимки: LAT BAR

Екипът на БАР Хонда вече е известен с ревютата, на които от време на време превръща своите пилоти в манекени.

Въпреки ужасното начало на сезона, отборът не измени на превърналата се в традиция фотосесия и върна Дженсън Бътън и Енрике Бернолди в 60-те години на миналия век. Тя се състоя след уикенда за Гран при на Бахрейн миналия месец.

Двамата позираха не само в дрехи, вдъхновени от модата през този период, но и до коли от края на онова време.

Фотосесията бе озаглавена Catch Me If You Can – закачка с името на филма на Стивън Спилбърг с Леонардо ди Каприо и Том Ханкс в главните роли. Търсеното внушение обаче не бе точно като историята в лентата на легендарния режисьор. “Catch Me If You Can” разказва за измамника Франк Абъгнейл младши, който успешно се превъплъщава в лекар, адвокат или пилот на самолет.

Филмът е създаден по истински случай – реалният герой успява да измами куп хора и да спечели доста пари посредством изработването на фалшиви пътнически чекове. Милиони зрители по цял свят със затаен дъх следяха как агент от ФБР (героят на Ханкс, който обаче е измислен) преследва младия и безкрайно находчив Франк по света.

Но защо всъщност истинският Абъгнейл мами и лъже?

В едно свое интервю той обяснява, че “всичко започна с развода на родителите ми и драматичният ефект, който това имаше върху мен. Наложи ми се да порасна твърде бързо и да стана изобретателен, за да оцелея. Но онова, което започна като начин за оцеляване, се превръщаше все повече и повече в игра. Бях опортюнист и когато виждах възможност, се питах дали ще ми се размине. После идваше удовлетворението от успеха. Колкото повече се измъквах, толкова повече нещата се превръщаха в игра за мен – игра, която знаех, че рано или късно ще загубя, но ми беше забавна, докато я играех.”

На Бътън и Бернолди поначало не им се налага да мамят, за да преживяват. Със заплати като техните животът меко казано не е труден. И двамата позираха с удоволствие пред фотоапаратите, потапяйки се в атмосфера, доста далечна от времето, в което живеят.

Е, наименованието на фотосесията предизвика и някои не толкова забавни за БАР коментари – като този например, че никой не може да ги хване или настигне, просто защото не успяват да завършат и една надпревара. Екипът обаче остана невъзмутим и пилотите довършиха спокойно снимките, подпомогнати от чаровни стюардеси, които направиха изпитанието под палещите лъчи на слънцето далеч по-поносимо. Във всеки случай и двамата установиха, че интересни неща са се случвали и продължават да се случват и извън света на Формула 1.