Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чарли Уайтинг инспектира пистата в Мексико

Чарли Уайтинг инспектира пистата в Мексико

57
0
Сам Майкъл,Чарли Уайтинг

Рейсдиректорът на ФИА Чарли Уайтинг инспектира пистата Аутодромо Ерманос Родригес в Мексико Сити тази седмица. Старт в Мексико е включен в предварителния календар на Формула 1 за 2014 г., който обаче тепърва трябва да бъде одобрен от световния съвет за автомобилен спорт на международната федерация.

Отредената засега за състезанието дата е 9 ноември. Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун отрече на пистата Монца той да е източникът на календара, макар че шефове на отбори да бяха потвърдили получаването на списъка.

Уайтинг е провел инспекцията заедно с Таво Хелмунд, който стартира проекта за трасе и надпревара в Остин (Тексас). Той излезе от организацията на по-късен етап, а сега реши да се заеме с връщането на Мексико в Гран при. Баща му Густаво Хелмунд бе рейс промоутър на пистата, носеща имената на двама от едва шестимата мексикански пилоти във Формула 1 – братята Педро и Рикардо Родригес. След тях в спорта спорадични участия имат Ектор Ребаке и Мойзес Солана преди появата на Серхио Перес и Естебан Гутиерес в наши дни.

Пистата в Мексико Сити се нуждае от подобрение на инфраструктурата, за да отговори на съвременните изисквания на спорта. С това ще се заеме фирмата на архитект Херман Тилке, който създаде всички съвременни трасета. Градът приема надпревари от световния шампионат в периодите 1963-1970 и 1986-1992 г.