Начало Рали Частният тим на Солберг ще взима точки в класирането на конструкторите

Частният тим на Солберг ще взима точки в класирането на конструкторите

108
0
2011,????? ???????,???????,WRC

Частният тим на Петер Солберг бе причислен към отборите във WRC, на които е разрешено да взимат точки за конструкторския шампионат заедно със заводските отбори. Според мениджъра на пилота Кен Рийс това е много важна стъпка от развитието на екипа.

Петер Солберг основа свой собствен частен тим в началото на 2009 г. Тази крачка бе резултат от оттеглянето на заводския отбор на Субару в края на предходната година. Заедно с частния си екип Солберг успя през 2010-а да се пребори за третото място при пилотите.

От предстоящото рали Мексико (3-6 март) екипът ще се състезава и за точки в конструкторския шампионат заедно с още 10 тима. Това стана ясно от актуазлизирания списък на ФИА, съдържащ иманата на всички тези екипи във WRC.

– Все още сме частен тим, който се самофинансира, но в същото време на много професионално ниво – обясни Кен Рийс. – Престижът, който получаваш, когато си тим от конструкторския шампионат редом до заводските отбори , е много важен за нашите спонсори. Състезаваме се наравно с най-големите в този спорт през последните две години и е крайно време да направим следващата крачка и да се съревноваваме с тях както трябва.

Самият Солберг вече започна подготовката си за предстоящото рали Мексико 2011. Той тества във Франция. Норвежецът е печелил мексиканската надпревара през 2005 г. Този сезон той ще стартира 5-и, а това може да се окаже предимство, тъй като колите пред него ще чистят пътя.