Начало Автомобили Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro

183
0

Детройт. Chevrolet представи серийната версия на Camaro – спортен автомобил вдъхновен от прочутите традиции на компанията, комбиниращ невероятен дизайн със динамика, новаторски технологии и икономичност. Продажбите в Съединените Щати ще започнат през първото тримесечие на 2009 година. Информация за наличието на модела и датата на пазарната му премиера в Европейския Съюз ще бъде предоставена на по-късен етап.

Camaro ще има задно предаване и ще се предлага с два двигателя – клиентите могат да избират между V6 и V8, като с втория ще бъде обзаведена спортната версия SS. Всички модели независимо от задвижването ще бъдат оборудвани с шестстепенна скоростна кутия, която в голяма степен спомага за намаляване на разхода на гориво. Модерните технологии в областта на задвижването включват системи за директно впръскване на горивото и изключване на част от цилиндрите Active Fuel Management, осигуряваща баланс между впечатляващата динамика и умерен разход.

Camaro е ярък пример за глобалната система за проектиране и разработване на моделите в GM: Дизайнът е създаден в САЩ, конструкторската част е дело на инженерите от GM Holden в Австралия, тестовете са извършвани по различни пътища в цял свят, а производството ще се извършва в завода на GM в Ошава в Канада.

Дизайнът е предан на стилистичните похвати, използвани при оригинала, с което новото Camaro демонстрира респекта към наследството си. Ярките класически пропорции се подсилват от дългото торпедо и късата задна част, а заобленият профил на предното стъкло, изместените почти в ъглите колела и мускулестите форми на арките на калниците са модерни елементи които демонстрират агресия и наличие на високи технологии.

Елементи като V-образната форма на предната част и хрилете в характерните широки рамене на задните калници, са отличителни белези на Camaro. Благодарение на тези дизайнерски елементи моделът се разпознава веднага и отдалеч, но тяхното изпълнение е превъплатено в модерно стилистично изражение на формите, което се допълва от големи колела с размер от 18, 19 и 20 цола.

“Новото Camaro е точно това – ново”, твърди Ед Уелбърн, вицепрезидент на GM Global Design. “Ние изцяло се съобразяваме с изключителното дизайнерско наследство, което това име носи, но добре знаем че един модерен автомобил не трябва да е изцяло отдаден на свързаността си с миналото. Контурите, формите, „стойката” и излъчването трябва да запазят консистентността си с останалите нови модели на Chevrolet.”

Интериорът също е добър баланс от елементи от миналото, модерен дизайн и внимание към детайла. Дълбоко „вкопаните” в правоъгълни елементи овални контролни уреди са пряка отправка към класическите модели Camaro, предлага се и пакет с меко осветление с модерни LED елементи. Всичко това осигурява на интериора отличително и подканящо излъчване. Стандартното покритие на седалките е от плат, могат да бъдат поръчани и кожени с подгряване.

Детайли като големите, покрити със хром контролни уреди, матирани повърхности, висококачествени тъкани и акрилни апликации, създаващи усещане за престиж, който е безпрецедентен за Camaro, хвърлят ръкавицата на предизвикателство на съвременните съперници. Още по-впечатляващо е оформлението на централната конзола, чиито корени могат да бъдат открити в моделите на Camaro от 1969 година. Те включват благородно осветени от LED елементи контролни прибори, показващи температурата и налягането на маслото, състоянието на акумулатора, температурата на трансмисионното масло.

Най-впечатляващите отличителни белези на Camaro са:
– Дизайн с плавни черти и модерна интерпретация на ретро елементи
– Съвременен, 3.6 литров V-6 двигател с директно впръскване и променливо газоразпределение (224 кВт/ 300 к.с.) и избор от шестстепенни механични или автоматични предавателни кутии
– Моделът SS се предлага с 6.2 литров V-8 (315 кВт/422 к.с.) – включващ система за намаляване на разхода Active Fuel Management при оборудваните с автоматик и шестстепенна механична трансмисия.
– Независимо окачване на четирите колела, включващо 4.5-раменно задно окачване
– Променливо кормилно управление с рейка, монтирана пред предния мост за по-добър баланс на теглото и по-силна обратна връзка към водача
– Дискови спирачки на четирите колела, стандартно на всички модели, включително четирибутални спирачни апарати Brembo на SS моделите
– Система за контрол на стабилността и сцеплението StabiliTrak стандартна на всички модели
– Моделите SS с шестстепенна механична трансмисия се предлагат с режими на системата за стабилност Competitive/Sport, включващи контрол на сцеплението при потегляне launch control
– Гама от 18, 19 и 20-цолови колела
– Интериор с вдъхновен от класическите модели дизайн, превъзходно внимание към детайла и възможност за поръчка с меко вътрешно осветление с технология с LED светлинни лули
– Шест стандартни въздушни възглавници, включващи въздушни завеси, предпазващи главата при страничен удар и монтирани в предните седалки странични въздушни възглавници

Новият Camaro предлага технологии, които подобряват удоволствието от пътуването като:
Bluetooth връзка на телефона, висококачествена аудиосистема Boston Acoustics, USB връзка, ултразвуков парктроник (ще бъде представен по-късно), система за дистанционно стартиране.