Начало Рали Крис Мийк спечели рали Финландия

Крис Мийк спечели рали Финландия

51
0

Крис Мийк спечели рали Финландия, 8-и кръг от първенството на WRC. За пилота на Абу Даби Тотал WRT това е втора победа за сезона след тази в Португалия. Това му беше и първо участие от онова състезание през май, като Мийк със своя Ситроен DS3 отново се възползва максимално от задната си стартова позиция по отсечките.

Той започна деня с 41 сек аванс пред местния фаворит Яри-Мати Латвала и с внимателно каране в оставащите днес сутринта 4 отсечки финишира с 29.1 сек преднина. Пилотът на Фолксваген от своя страна не успя да запише трета поредна победа у дома.

Трети остана Крей Брийн с другия Ситроен DS3 на АБу Даби Тотал, който удържа на атаките на двамата пилоти на Хюндай – Тиери Нювил и Хейдън Падън. Така той взе първия подиум в кариерата си. Другият му сериозен преследвач От Танак от DMACK излетя в 22-ата отсечка и катастрофира.

Двамата норвежци Мадс Остберг от М-Спорт с Форд Фиеста и Андреас Микелсен с Фолксваген останаха 6-и и 7-и, а лидерът в шампионата Себастиен Ожие с Фолксваген остана едва 24-и и не взе точки.