Начало Автомобили Citroën представи новия си SUV – C5 Aircross

Citroën представи новия си SUV – C5 Aircross

247
0

Citroën представя европейската версия на C5 Aircross, с което продължава своята международна SUV офанзива. Този нов флагман, наследник на последните модели на Citroen, SUV от ново поколение и вдъхновен от очакванията на клиентите, има уникален и уверен характер. Той предлага безпрецедентна оферта за персонализиране с 30 комбинации за екстериор. Носител на програмата Citroën Advanced Comfort®, C5 Aircross е най-модулируемият и комфортен SUV в своя сегмент.

Оборудван с окачване Progressive Hydraulic Cushions® (с прогресивни хидравлични ограничители) и седалки Advanced Comfort, той предлага ново преживяване на борда типично за Citroën. Освен това има уникална модулируемост с 3 индивидуални плъзгащи, прибиращи и накланящи се задни седалки, и багажник с най-добър обем в класа (от 580 до 720 литра).

Съвременен и високотехнологичен, той е оборудван с 20 системи в помощ на управлението, между които Highway Driver Assist, устройство за автономно управление от 2-ро ниво и Grip Control с Hill Assist Descent, за да тръгне по неотъпканите пътища, както и 6 технологии за свързване, включващи безжично зареждане на смартфони. Произведен във Франция в завода в Рен-Ла Жане, Новият SUV C5 Aircross ще бъде пуснат на пазара в Европа до края на 2018 г. и ще бъде първият автомобил Citroën с версия Plug-In Hybrid PHEV до края на 2019 г.

След C3 Aircross, който постига истински търговски успех надхвърляйки 70 000 продажби, след това C5 Aircross, лансиран и достигнал вече 35 000 продажби в Китай и накрая C4 Aircross, представен в края на април на автомобилния салон в Пекин, Citroën продължава международната си офанзива със SUV моделите, представяйки европейската версия на C5 Aircross.

Отговаряйки на очакванията на клиентите, които не искат да се откажат от удобствата при употреба само заради имиджа, Citroën навлиза в територията на SUV моделите, които стават истински международен феномен, завладявайки една четвърт от продажбите в света. Марката дава различен отговор и добавя към амбициозния характер на силуета ново комфортно изживяване на борда. Така, Citroën демонстрира способността си да утвърди, в допълнение към уникалната си идентичност, референтен комфорт, като проправя път на ново поколение автомобили SUV, вдъхновени от желанията на клиентите.

Със силна идентичност, Новият SUV C5 Aircross се отличава с уникално, енергично и уверено поведение. С дължина 4,50 м, здрав и атлетичен, силен без да е арогантен, той акцентира различието си в света на SUV с плавния си обем, подчертан от силни графични елементи като Airbump®, големи колела с диаметър 720 мм, пътен просвет 230 мм, шини на покрива, които го идентифицират. Купето веднага излъчва усещане за безопасност и пространство с хоризонталния панел на бордното табло, обгръщащи седалки, чиято висока позиция създава чувство за доминиране на пътя, широка централна конзола и използваните топли материи.

Подобно на последните модели на Citroën, C5 Aircross предлага богата гама от опции за персонализиране с 30 комбинации за екстериор, съчетаващи 7 цвята на каросерията, оферта за черен покрив и 3 цветни пакета Packs Color с цветни елементи на предната броня, на Airbump® в долната част на предните врати и долната част на покривните шини. Предлагат се също така 5 стила интериор с допълващи се Цветове & Материи, които използват светлината и топлината, за да завършат модерния и стойностен дух ‘casual chic’.

Носител на програмата Citroën Advanced Comfort®, Новият SUV C5 Aircross се отличава с комфорт и пространство на борда. Той въвежда цялостен комфорт, типично за Citroën, с две основни иновации – окачване Progressive Hydraulic Cushions®  (с прогресивни хидравлични ограничители) – за несравнимо качество на филтриране на деформации по пътя и комфорт при возене. Той предлага неповторима модулируемост за сегмента, резултат от уникалното ноу-хау на Citroën в света на MPV, включващо 3 индивидуални задни седалки, плъзгащи, прибиращи и накланящи се, както и багажник с най-добър обем (от 580 до 720 литра).

Добре интегриран в новото време, оборудван с 12,3-инчов TFT цифров екран и 8-инчов капацитивен сензорен таблет, Новият SUV C5 Aircross разполага с 20 системи в помощ на управлението от най-ново поколение, като например Highway Driver Assist, устройство за автономно шофиране от 2-ро ниво, както и 6 модерни технологии за свързване. Ултра-свързан, той предлага безжично зареждане чрез индукция, както и ConnectedCAM Citroën®. Оборудван с ефективни бензинови и дизелови двигатели с мощност от 130 к.с. до 180 к.с. и с новата автоматична скоростна кутия EAT8, C5 Aircross ще бъде първият модел на Citroën, оборудван с технологията Plug-in Hybrid PHEV до края на 2019 година.

Новият SUV C5 Aircross, който ще бъде пуснат в продажба в края на 2018 г. в Европа, ще се произвежда в завода в Рен –Ла Жане, Франция. „Щастлива съм да представя Новия SUV C5 Aircross, произведен в Рен, Франция, който ще бъде лансиран в 92 страни по света. SUV от ново поколение, той допълва наскоро подновената гама на Citroën и свързва основните характеристики на SUV моделите с идентичността на Марката: дизайн, комфорт и модулируемост. Новият SUV C5 Aircross е новият флагман на Citroën и основен лост в международния прогрес на Марката.

Стилът на C5 Aircross е в съзвучие с последните модели на Citroën: той подновява установените в сегмента кодове чрез своето мощно и решително присъствие без агресивност и с предлаганата персонализация чрез избор на цветове, запазена марка на Citroën. Неговата морфология и размери (дължина 4 500 мм, ширина 1 840 мм, височина 1 670 мм, клирънс 230 мм) го поставят в сърцето на сегмент SUV C. Здраво стъпил на големи колела с диаметър 720 мм той предлага гама джанти от 17 „, 18″ и 19 “ с графичен и динамичен дизайн.

Предницата, широка и внушителна, представя напълно самоличността на Citroën, с шеврони и технологичен светлинен Full LED подпис на две нива върху решителна импозантна решетка. Горните светлини, включващи дневни светлини и мигачи са в продължението на шевроните, простиращи се по цялата ширина на автомобила и хармонират с долните светлини, разположени в продължението на решетката със същото движение, с което придават на C5 Aircross модерен и изразителен поглед.

Дълъг и висок капак с подчертани форми извежда на преден план здравината и издръжливостта на този боец – защитник, а странични отвори подсилват ширината на автомобила. Цветните елементи оживяват предницата и подчертават характера й, като при най-новите модели Citroën C3, C3 Aircross, C4 Cactus и Berlingo, тези визуално много силни графични елементи са истински отличителни белези на новата гама Citroën.

Профилът е мощен и със заоблени форми, а таванът с плаващ ефект.  Остъклените повърхности са свързани в 360°, благодарение на лъскавите черни колони на предното стъкло и на вратите, както и на стъклата на малките странични задни прозорчета. Тази непрекъсната остъклена повърхност е подчертана от хромиран подпис „С“, който загатва за пространството на борда, а стилизираните двуцветни покривни шини придават на профила оригиналност и осигуряват изчистена и прецизна линия на плаващия покрив. C5 Aircross естествено предлага защитните елементи на калниците и в долната част на каросерията, емблематични за SUV моделите, тук подчертани от графичната форма на Airbump®, включващи цветен елемент, който допринася за модерния вид и характер.

Задната част, широка и вертикална, предполага обитаемост и обем на багажника. Релефните светлини с четири 3D LED модула от всяка страна на автомобила представляват уникален светлинен подпис, който е едновременно и технически и графичен. Бързо разпознаваема сред други автомобили, задната част на автомобила незабавно привлича погледа с ширината си. Отворите в бронята и спойлерът над вратата на багажника подчертават аеродинамиката на силуета. И накрая, задната броня е с два големи хромирани ауспуха, разположени от двете страни, което води до усещане за още по-голяма сила, стабилност и придава допълнителна стойност.

Купето на Новият SUV C5 Aircross предлага комфорт още с отваряне на вратите: висока позиция на шофиране, за да създаде усещане за доминиране на пътя и подчертае качествата на водача, просторен и изваян интериор, създаващ чувство на безопасност и хармониращ с външния стил. Това усещане се подсилва от напречно третирания дизайн на купето: приятна на докосване лента на панела на бордното табло, която се простира по цялата ширина на автомобила, цветна лента върху горната част на облегалките на седалките, която се намира на нивото на долната линия на остъкляването, което слага още един акцент на изящество и допълнително съвършенство. Категорично от висок клас, интериорът на C5 Aircross съчетава стил, качествено изпълнение и създава усещане за релакс.

Върху широкия панел на бордното табло с плавни заоблени форми е разположена мека лента с двойни аератори, подчертаващи атлетичния вид на този SUV. Здрав, широк и уверен, панелът на бордното табло е много характерен и предлага комфорт и спокойствие. От страната на водача, контролният екран, обточен с гъвкава лайсна, се състои от параметриращ 12,3-инчов цифров TFT екран, предлага гама от 3 различни графични дизайна и афишира избраната информация за управление на автомобила в зрителното поле на водача, подобрявайки комфорта и безопасността.

Воланът е с вградени бутони за управление, с удебелена форма  и две  паралелно оформени повърхнини в центъра, украсен с блестящо черни и от сатениран хром декорации, а при някои версии е облечен с кожа в два цвята. В центъра, аераторите и 8-инчовият капацитивен сензорен таблет снабден с показалка за сензорно управление, образуват перфектно интегриран блок, допълнително подсилвайки усещането за здравина и модерния вид на бордното табло. Подчертани графично от хром и черен лак, тези аератори обещават първокласен топлинен комфорт и са истински подпис на SUV Citroën.

Широката и висока централната конзола, основна в сегмента SUV, е третирана с меки материали. От гледна точка на използваните материали тя създава визуален комфорт и комфорт при докосване, има голям подлакътник със скрита ниша с охлаждане, две поставки за чаши със скрито осветление и зона за безжично зареждане на смартфон.

Цветовете и материалите, типично за Citroën, са в отговор на очакванията на клиентите на SUV, търсещи статут и изящество. Използваните материали в контактните зони при водача и пътниците са приятни за гледане и докосване: подлакътници, централна конзола, лента на бордното табло. Новият SUV C5 Aircross предлага широка гама от материали, от текстил до кожа Nappa, за персонализиран интериор, съобразен с очакванията на различните клиенти.

Изработката на седалките Advanced Comfort гордо изтъква меките и топли материали, като предлага изключително удобство и повишава спокойствието на духа на борда. При създаването им дизайнерите са се вдъхновявали от света на пътешествията. За първи път използван на C4 Cactus след това разработен в различни форми според сегментите, този подход е приложен в новия SUV C5 Aircross и при облицованите дръжки на вратите и при лентата поставена върху панела на бордното табло пред пътника отпред.

Новият SUV C5 Aircross играе с картите за персонализация с общо 30 комбинации за екстериор, като продължава традициите на последните C3 Aircross, C4 Cactus и Berlingo, за да позволи на клиентите да създадат автомобил по свой образ: Палитрата от 7 цвята на каросерията подчертава идентичността на автомобила с вечните нюанси (ледено бяло Banquise, черно Perla Nera, сиво Platinium и сиво Acier), свежите тонове (червено Volcano) и изящните цветове (синьо Tijuca, бяло Nacré). Тези нюанси могат да се комбинират с покрив черна перла, за по-голяма динамика и разпознаваемост.

Предлагат се 3 цветни пакета Packs Color, които придават повече персонализация и елегантност: Сребро Silver, бяло White и червено Red. Тези умело подбрани цветове, които контрастират с каросерията, фино подчертават Airbump® в долната част на предните врати, долната част на предната броня и долната страна на шините на покрива.

За още повече възможности за персонализация се предлага избор от 4 алуминиеви джанти с графичен дизайн от висок клас: 17 „ELLIPSE, 18“ SWIRL с диамантено черно покритие в два тона Black, 19 „ART с диамантено черно покритие в два тона Black, или 19 „ART черно Black

Възможно е и персонализиране на купето с 5 топли и елегантни стила, специално подбрани за потребностите на европейските клиенти:Серийният интериор е скромен и изчистен: седалки от текстил Tissu Silica Grey, със светло сива лента в горната част на облегалките и сиви конзола и лента на бордното табло. Интериорът Wild Grey изразява повече динамика и жизненост: седалки от текстил в сив цвят Tissu Stone Grey и текстил с ефект на черна кожа cuir Noir, с оранжева лента в горната част на облегалките и сиви конзола и лента на бордното табло.

Интериорът  Metropolitan Beige подчертава пространството на борда със светлите и изящни тонови: седалки от сива гранулирана кожа Cuir Grainé Grey и текстил в сив цвят Tissu Grey, съчетани с тъмно сива лента в горната част на облегалките и сиво-бежови конзола и лента на бордното табло.

Интериорът Metropolitan Grey използва фино наслагване на цетове: седалки зърнеста кожа с цвят графит Cuir Grainé Graphite и текстил с цвят графит Tissu Graphite, подчертани от светло сива лента в горната част на облегалките и сиви конзола и лента на бордното табло.

Интериорът Hype Brown е изключителен и от много висок клас: кафяви кожени седалки Cuir Nappa Brown и текстил с ефект на черна кожа cuir Noir , светлосива лента Alcantara в горната част на облегалките за контраст, конзола, лента на бордното табло и елемент на цифровия екран в кафяв цвят Brown, както и кожен волан в два цвята черно / кафяво, наистина много шик.

Програмата Citroën Advanced Comfort® присъства на всеки етап от производството, за да подчертава отделеното специално внимание на удобството на тялото и спокойствието на духа, с което поставя подписа си под практичния и щедър характер на Новия SUV C5 Aircross. С използването на платформа EMP2 на групата PSA, ефикасна, лека и технологична, Новият SUV C5 Aircross предлага високо ниво на комфорт и удоволствие от шофирането като добавя няколко ексклузивни разработки на Citroën, като окачване Progressive Hydraulic Cushions® и седалки Advanced Comfort, две новости за комфорт на борда, внедрени за първи път в Европа на новия C4 Cactus.

Всички европейски версии на C5 Aircross са оборудвани с окачването с прогресивни хидравлични ограничители Progressive Hydraulic Cushions® на Citroën, което осигурява несравним комфорт, усещане за на „прелитане“ над неравностите, удобство на борда, динамика и приятно шофиране. Окачването с прогресивни хидравлични ограничители, иновация на Citroën, е предназначено да бъде широко внедрено в автомобилите от гамата и представлява кулминация в опита на Citroën в областта на окачването : вече почти 100 години комфортът на окачването е вписан в гените на Марката.

През годините клиентите са се привързали към комфорта на Citroën, различен от всичко на пазара. Тази технология, се базира на опита на Citroën в автомобилните състезания. Предлагайки по-добра полезна амплитуда, хидравличните ограничители позволяват и по-добро поемане на неравностите, особено при скокове. Въведени, тествани и доказани в състезания на автомобили ZX, победители на рали Париж Дакар през 1994 г., те вече се използват и на C3 WRC. Те са гаранция за ефектива стабилност и здравина на автомобилите. Като разчита на своя опит и на знанията на инженерите си, Citroën разработи тази нова технология за окачване, чиято цел е да подобри качеството на филтриране на неравности, характерно за Citroën и ценено от клиентите на Марката.

В рамките на разработката на това окачване са депозирани 20 патента. Неговият принцип на работа е прост. Докато класическите окачвания се състоят от амортисьор, пружина и механичен ограничител, окачването с прогресивни хидравлични ограничители Progressive Hydraulic Cushions® добавя два хидравлични ограничителя от двете страни: един за разширение и един за компресия. Така окачването функционира на два етапа според заявката :

При леки компреси и разширения, пружините и амортисьорите контролират едновременно вертикалните движения без да се налага да натискат хидравличните ограничители. Но наличието на тези ограничители позволи на инженерите да предлагат по-голяма свобода на амплитудата на превозното средство, което осигурява ефект на прелитане, създавайки усещането, че колата прелита над деформациите на пътното платно.

При съществени компресии и разширения, пружината и амортисьорите работят заедно с хидравличните ограничители за компресия и разширение, като забавят движението си постепенно и по този начин се избягва рязкото спиране. За разлика от класическия механичен ограничител, който поглъща енергия, но възстановява част от нея, хидравличният ограничител поглъща и разсейва тази енергия. В резултат се избягва феномена на подскачане на автомобила.

Широките и удобни седалки на новия SUV C5 Aircross канят пътниците да заемат местата си на борда за несравнимо пътуване в изключителен комфорт.

Тези седалки, които позволяват доминирането на пътя с високата си позиция, придават приятно усещане за комфорт и удобство, създавайки впечатление на пътниците, че са седнали във фотьойл и са добре изолирани от пътя. Ново по отношение на моделите в Китай, седалките с изработка Advanced Comfort се предлагат на интериори опция (Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey и Hype Brown) с набор от подобрения за повишен цялостен комфорт.

Отделено е внимание на визуалния комфорт на седалките, така че да се създаде видим и реален обем благодарение на пълнежа от пяна с дебелина 15 мм. Използван на митичните автомобили на Марката като CX и Xantia, този пълнеж създава неоспорим визуален подпис на комфорта, подпис подчертан от декоративни шевове и графични елементи характерни за последните продукции на Марката, по-точно за C4 Cactus.

Комфорт, мекота и удобство се чувстват още с първия контакт благодарение на увеличената с 15 мм дебелина на пяната. Динамичният комфорт, особено важен по време на дълги пътувания, се конкретизира от текстурирана пяна с уплътнена повърхност, комбинирана с пяна с висока плътност в средата на предните седалки. Тази нова пяна с висока плътност също така осигурява оптимален комфорт продължително време, без да се смачква след дълги часове шофиране и без да старее след години употреба на седалките.

Комфортът на седене е от съществено значение за оптималния комфорт при шофиране: с широки облегалки и седалки, подсилена опора, регулируеми по височина предни седалки, регулируеми по височина и дълбочина подглавници на предните седалки. Седалката на водача може да бъде оборудвана с 8-посочни електрически настройки с възможност за запаметяване.

За още повече комфорт и усилване на усещането за уют, дори и в най-стресиращи ситуации, предните седалки могат да имат освен отопление усъвършенствана многоточкова масажна система, използваща 8 пневматични джоба, поставени в облегалката. Тази система позволява на шофьора и пътника отпред да изберат една от пет програми, които могат да съчетаят лумбален, гръбен и раменен масаж.

Друга особеност в сравнение с моделите в Китай, сa 3-те индивидуални седалки отзад, прибиращи, плъзгащи и накланящи се. Новият C5 Aircross се превръща в най-модулируемият SUV в сегмента си. Тези седалки, освен комфорта, който осигуряват чрез модерния дизайн и използваната за изработката им специфична пяна, предлагат много предимства: С еднаква ширина те осигуряват и еднакво ниво на комфорт за тримата пътника от втори ред, така че пътникът в средата е също толкова добре настанен, колкото и другите, регулируеми по дължина до 150 мм, те позволяват да се променя пространството на купето и обема на багажника.

С рекорден обем на багажника от 580 до 720 литра при седалки от 2-ри ред в стандартна позиция и до 1630 литра под покрива при сгънати седалки от 2-ри ред, това е SUV моделът с най-голям багажник в сегмента. Широкият отвор на товарене (1 017 мм) и квадратна форма (дължина 999 мм и 1907 мм при сгънати задни седалки, височина под кората за багаж 583 мм) улесняват товаренето на най-обемисти предмети. За още по-лесен достъп до багажника, на капака на багажника C5 Aircross има и прозорче Hayon с функция отваряне свободни ръце: система за отваряне на прозорчето свободни ръце е електрическа, достатъчно е да се протегне крак под задната броня, за да се задейства отварянето му.

Друг основен компонент на комфорта на борда: местата за съхранение на предмети. Новият SUV C5 Aircross разполага с находчиви и функционални места за съхранение на вещи за различни нужди: така например подлакътникът на централната конзола съдържа голяма ниша, в която може да се охлади бутилка от 1.5 литра, а в голямото отделение в предната част на централната конзола може безжично да се зареждат големи смартфони.

Акустичната изолация на новия SUV C5 Aircross е на много високо ниво: шумът от колелата и аеродинамичните шумове са силно намалени благодарение на ламинираните предни стъкла с удвоена дебелина и изолационен слой, осигуряващи изключителна изолация на пътниците от външните шумови дразнители, като в пашкул. Специално внимание е обърнато и на изолацията на двигателния блок.

Освен това, C5 Aircross е оборудван със система за мониторинг на качеството на въздуха в кабината AQS « Air Quality System ». Автоматичният климатик е оборудван с високоефективен филтър с активен въглен, който филтрира външните частици и осигурява отлично пречистване на въздуха, за да предпази пътниците от външното замърсяване. С датчик, който открива замърсяването на външния въздуха, системата AQS автоматично настройва режима на циркулация вътре в купето.

В допълнение към голямата остъклена повърхност на 360°, новият SUV C5 Aircross има отварящ се стъклен панорамен покрив с големи размери (1 120 мм х 840 мм). Така в купето влиза много светлина, създаваща изключително приятно усещане, както при отворен покрив, така и при затворен, което превръща всяко пътуване в пълноценно изживяване. Два електрически контролера с интегрирана функция против прищипване, позволяват интуитивно управление на функциите на отварящия се покрив, както и на затъмняващата щора, с която се регулира нивото на осветеност в купето.

С Новия SUV C5 Aircross, Citroën бележи нов етап в развитието на своята програма Citroën Advanced Comfort. Двете големи иновации в услуга на комфорта – окачване Progressive Hydraulic Cushions и седалки Advanced Comfort осигуряват на пътниците безпрецедентен комфорт, резултат от напредналото ноу-хау на Марката в областта на комфорта. „. Ксавие Пежо, Директор Продукти Citroënt

Новият SUV C5 Aircross предлага много широка гама съвременни системи в помощ на модерното управление, като 20 технологии за безопасност при шофиране, комфорт на борда и за улесняване на шофирането независимо от външните условия.

Технологии за подобряване на безопасността при шофиране: една голяма крачка към автономното шофиране. Оборудван с камера в горната част на предното стъкло и радарен датчик, интегриран в предната броня, Новият SUV C5 Aircross предлага системи в помощ при управление, които бележат реален напредък към автономното шофиране.

Active Safety Brake : за да се избегнат удари, системата открива и анализира препятствията, неподвижни или подвижни, пешеходци или превозни средства и автоматично спира автомобила, ако съществува опасност от сблъсък.

Post-Collision Safety Brake: това е спирачна система, която автоматично се задейства след сблъсък, за да се избегне рискът от допълнителна злополука, като имобилизира автомобила, така че той да не предизвика последващи сблъсъци. Тази система не изисква комуникация, когато се включи. В случай на отваряне на въздушните възглавници системата за безопасност задейства спирането на автомобила чрез ESP.

Активна система за наблюдение на мъртвата точка: водачът е предупреден от светлинен индикатор върху външните огледала за обратно виждане за присъствие на превозно средство в мъртвата точка. Ако системата включи функцията Active Lane Departure Warning System и водачът все пак предприеме движение към съответната страна и включи мигача, върху волана се упражнява натиск, който цели да възпрепятства тази маневра и да се предотврати сблъсък.

Активна система за предупреждение при неволно напускане на пътното платно: Системата разпознава хоризонталната пътна маркировка, непрекъснато анализира изображението и разчита ситуацията. Коригира траекторията на автомобила, като предупреждава водача веднага щом установи риск от неволно напускане на пътното платно, без да са активирани мигачите. Ако водачът желае да поддържа траекторията на автомобила, той може да предотврати корекцията чрез здраво задържане на волана.

Адаптивен регулатор на скоростта с функция Stop & Go: системата засича превозното средство отпред и автоматично поддържа безопасното разстояние, избрано преди това от водача, до спиране на автомобила, като въздейства върху спирачката или газта, а също така позволява автоматично потегляне отново без действие от страна на водача. Системата позволява регулиране на скоростта от 30 км / ч до 180 км / ч, контрол на скоростта и разстоянието между превозните средства, както и ограничаване на ускорението в завоите.

Предупреждение за риск от сблъсък: предупреждава водача, че автомобилът му може да се сблъска с предходното превозно средство при скорост над 30 км / ч. Тази функция се задейства точно преди включване на автоматичното спиране. Напомняне за почивка: предупреждава шофьора, че е време за почивка след два часа шофиране при скорости над 70 км/ч.

Насочване на вниманието на водача: предупреждава шофьора в случай на намалена бдителност. Системата оценява състоянието на бдителност на водача, като идентифицира отклоненията от хоризонталната маркировка. Тази функция е особено подходяща за магистрали при скорост над 65 км / ч.

Разширено разпознаване на знаци за ограничение на скоростта и препоръка: разпознава знаците за ограничения на скоростта и показва тази информация на цифровия екран. Тази скорост се записва с едно движение като зададена на регулатора / ограничител на скоростта. Тази система разпознава, освен знаците за скорост, някои пътни знаци и ги афишира на цифровия екран (например знака stop, забранена посока или забрана за изпреварване). Това подобрява спазването на правилата за движение и повишава безопасността.

Highway Driver Assist : комбинира Adaptive Cruise Control със системата Stop & Go и системата Active Lane Departure Warning System, за да извършва полуавтономно управление на автомобила при специфични условия на шофиране. Водачът избира определена скорост и стартира системата Active Lane Departure Warning System при скорост над 30 км / ч. Системата регистрира позиционирането на автомобила в лентата (в центъра, малко вляво или вдясно според навиците на водача) и водачът вече не трябва да управлява скоростта или траекторията, защото автомобилът поддържа тези функции.

Тази система, особено подходяща за магистрали, позволява на водача частично да предаде управлението на автомобила, като единственият му ангажимент е да остане фокусиран върху пътя. Системата изисква от него да държи ръцете си на волана (въпреки, че вече няма нужда да го направлява), за да остане активен, съгласно действащото законодателство. Водачът може по всяко време да поеме отново управлението като деактивира системата Active Lane Departure Warning System, като завърти волана или натисне спирачката.

Автоматично превключване на дългите светлини: системата позволява да се насладите на спокойно и безопасно нощно шофиране като автоматично превключва от дълги на къси светлини (и обратно).