Начало Рали Ситроен и Тойота с интерес към Ожие, японците искат и Латвала

Ситроен и Тойота с интерес към Ожие, японците искат и Латвала

39
0
рали Акрополис 2011,Себастиен Ожие

Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон заяви, че тимът му има интерес към Себастиен Ожие и евентуално може да го вземе в тима за следващия сезон. 4-кратният шампион остана без отбор, след като Фолксваген обяви, че се оттегля от спорта след края на сезона. Без екип за догодина са още Андреас Микелсен и Яри-Мати Латвала. Това би било завръщане за Ожие в Ситроен, въпреки че френският тима вече е избрал своите трима пилоти за следващия сезон. Това са Крис Мийк, Крейг Брийн и Стефан Льофебр.

„Имам пилоти за догодина, обясни Матон пред Аутоспорт. – Още не съм говорил със Себастиен. Той сам си решава какво ще прави. Само мога да кажа, че ако ми се обади, аз ще му вдигна и ще си поговорим. Но със сигурност няма да променя настоящия ми избор на пилоти. Решихме отново да поемем към изграждането на нови и млади пилоти. Но когато има четирикратен шампион на пазара, нещата стават интересни.”

На въпрос дали ще вдигне телефона за някой от съотборниците на Ожие, Ив Матон заявява: „Няма да кажа, че ще пренебрегна обаждане от Яри-Мати Латвала или Андреас Микелсен, разбира се, че ще говоря с тях, аз съм учтив човек! Но нещата при тях обаче стоят различно, те нито са французи, нито имат световни титли.”

Интерес към Ожие име и от Тойота. Японската компания ще се завърне в спорта догодина, като вече обяви, че единият пилот ще е Юхо Ханинен. За втория се предполагаше, че ще е Есапека Лапи, но сега при наличието на толкова свободни пилоти от висока класа, нещата сигурно ще се променят. Смята се, че Тойота се интересува и от Яри-Мати Латвала, тъй като централата на тима е във Финландия.

„Преди време заявих, че ако излезе такава възможност, ще се боря за да привлека пилоти от най-висок ранг, каза шефът на тима Томи Макинен пред финландската телевизия MTV. – В момента ние поддържаме контакт с Ожие и Латвала. Двамата са най-бързите пилоти на света и трябва да се случи някаква чудо, за да не се заинтересуват от моето предложение.”