Начало Рали Динко Иванов печели първия етап на рали-спринт „Дряново“

Динко Иванов печели първия етап на рали-спринт „Дряново“

304
0

Старозагорският пилот Динко Иванов с навигатор Живко Желев, със Ситроен С2 R2 спечели първия етап на рали-спринт „Дряново“, първи кръг от националния шампионат. На отсечката с дължина 13,5 км той даде най-добро време – 8:49,84, а втори на 2:05 сек. е екипажът Антон Титов – Васил Георгиев със Ситроен DC3  R3. Иван Иванов и Румен Иванов със Субару Импреза е трети на 12,62 сек.

Първият етап бе жесток и в отпаднаха много пилоти, включително и някои, смятани за фаворити. Например пилотът с №1 Ани Ванков с Ауди S2 влезе сред зрителите. Същото стана и с Мирослав Ангелов с Пежо 208 R2, който катастрофира челно в Мерцедес на зрител, защото колата му се хлъзна на фракция на пътя. Така първият етап приключиха 24 от стартиралите 29 екипажа.

На 4-а позиция са Кирил Тодоров и Ангел Башкехайов с Рено Клио, на 13,54 сек. Кирил Тодоров специално не е карал 7 години в състезание и сега влиза във форма. След тях са вторите от миналата година в това състезание Георги Янков и Цветан Балджиев със Субару Импреза.

Отлично се представят пилотите от марковия шампионат Хюндай Рейсинг Трофи. Симеон Симеонов и Йордан Йорданов с Хюндай Купе i20 са на 7-о място в генералното класиране и на първо в клас RC5. Денис Станчовски и Младен Карчев пък са на 10-о място и 3-и в класа. Лек инцидент претърпя Виктория Гъркова с навигатор Стефан Добрев, която излетя от пътя на същото място, на което и Мирослав Ангелов. Вики имаше изкривена броня, но продължи, макар и последна в класирането, но остана в състезанието.