Начало Рали Динко Иванов печели рали-спринт „Дряново“

Динко Иванов печели рали-спринт „Дряново“

200
0

Старозагорският пилот Динко Иванов с навигатор Живко Желев, със Ситроен С2 R2 спечели рали-спринт „Дряново“, първи кърг от националния шампионат. Това е първа победа на младия пилот в генерално класиране. На подиума му асистираха Антон Титов – Васил Георгиев със Ситроен DC3  R3, които завършиха на 3,49 сек. след победителя, а трети стана дуетът Огнян Герджиков – Николай Китанов с Рено Клио на 11,40 сек.

В първата отсечка най-бърз бе Динко Иванов, който натрупа преднина и се стремеше да не допуска грешки в следващите два етапа. Във втория с най-добро време бе Герджиков, който също се изкачи нагоре в класирането. В третото минаване с най-добро време бяха вторите в класирането от миналата година Георги Янков – Цветан Балджиев със Субару Импреза. Истинският фурор обаче направи Антони Титов, като постигна второ време – 8:34,06 и това го изстреля на второ място в генералното класиране. Динко спечели надпреварата в клас RC4, а Антон – в RC3.

Четврти в генералното класиране  станаха Кирил Тодоров и Ангел Башкехайов с Рено Клио. За пилота на БАМС това е голям успех, след като 7 години отсъства от автомобилния спорт. След него се класира Георги Янков, който спечели и в клас НС2. Милен Узунов – Любен Емануилов с Хонда Сивик завършиха на 6-а позиция, но са първи в клас НС3.

Симеон Симеонов отново спечели победата в клас RC5 и 9-и в общото класиране. Така Мони тръгва другата седмица с много серозни амбиции за ралито в Турция. Съотборникът му Денис Станчовски се класира 12-и в крайното класиране, а единствената дама в марковия шампионат Виктория Гъркова е 22-а от 24 завършили екипажа.

Състезанието премина отлично, а отпадането на пилоти бе само в първата отсечка. Естествено и жегата по време на състезанието беше доста сериозна. Но и пилоти и организатори издържаха. Директорът на ралито Атанас Божилов се постара всичко да бъде перфектно, а кметът на общината инж. Мирослав Семов обеща догодина отново Дряново да бъде домакин на кръг от шампионата.