Начало Рали Двойна победа за Мини в единадесетия етап на Дакар

Двойна победа за Мини в единадесетия етап на Дакар

88
0

Насър Ал-Атия упорито се е запътил към своята втора победа в рали Дакар. Във вчерашния 11-и етап той успя да даде най-добро време при преминаването от Салта до Термас де Рио Хондо в Аржентина. Пилотът на Mini успя да изпревари своя съотборник Орландо Теранова с 27 секунди, а на още 12 секунди пък изостана Жинел де Вилер с Тойота, който се класира трети. Южноафриканецът е и най-сериозният съперник на Ал-Атия, като изостава с 29 минути. Това бе пета етапна победа за Ал-Атия и общо десета за Mini от 11 етапа.

При мотоциклети Хуан Бареда Борт с Хонда постигна нова етапна победа, но остава без шансове за триумф след като преди няколко дни изгуби страшно много време. Водач остава Марк Кома с КТМ, но преднината му вчера бе намалена от колегата на Борт, Пауло Гонсалвеш, който смени мотора си в желанието си да остане близо до водача. Гонсалвеш завърши само на 17 секунди зад съотборника си на второ място и успя да намали преднината на Кома с повече от две минути. В генералното класиране испанецът води с 5:12 мин. пред португалския си съперник и нищо не изглежда решено.

Ивеко пък отпразнува двойна победа при камионите, след като Ханс Стейси и Жерар де Рой успяха да се наложат над лидерите от Камаз. Въпреки това борбата за победата продължава да се води между съотборниците в руския тим Айрат Мардеев и Едуард Николаев. Мардеев продължава да води с 11 минути пред Николаев и с 45 пред третия Камаз на Андрей Каргинов.

При АТВ-ата полякът Рафал Зоник с Ямаха води убедително и може би и заради това си позволи да остави етапната победа на съотборника си Кристоф Деклерк. Зоник води пред втория в генералното класиране Йеремая Фериоли с близо три часа.